- Reklama -

Po Vancouveru Třinec a Ostrava. Města oceli budou hostit mistrovství světa juniorů

- Reklama -

Český svaz ledního hokeje ve středu oznámil, která města se v roce 2020 zhostí pořadatelství mistrovství světa hráčů do 20 let. Šampionát, který se již tradičně odehraje na přelomu prosince a ledna, nalezne své zázemí v Ostravě a Třinci.
Turnaj převezme laťku od Vancouveru a Victorii v kanadské Britské Kolumbii. Moravskoslezský kraj tak čeká těžká výzva.


Hostitelé MSJ v příštích letech:

2019: Kanada (Vancouver, Victoria)
2020: Česká republika (Ostrava, Třinec)
2021: Kanada (města zatím neurčena)
2022: Rusko (města zatím neurčena)


Ostrava nabídne hvězdám juniorského hokeje Ostravar Arénu (dříve ČEZ Aréna), do které vložily ČSLH a IIHF důvěru již během seniorských šampionátů v letech 2004 a 2015. Hala pojme přibližně 10 000 diváků.
Pro Třinec se naopak bude jednat o historickou událost, která se zapíše do tamních kronik. Turisticky nepříliš atraktivní sídlo nedaleko polských a slovenských hranic toho zahraničním návštěvníkům mnoho nenabídne, může se však pochlubit moderní Werk Arénou, do níž se vměstná až 5 200 fanoušků.
Vedení svazu už dříve avizovalo, že v rámci logistiky upřednostní města v dojezdové vzdálenosti. A to zmíněná ocelářská sídla splňují – po silnici je od sebe dělí pouhých 50 kilometrů.
V Česku se zatím konala tři MSJ a to v letech 1994 (Ostrava, Frýdek-Místek), 2002 (Pardubice, Hradec Králové) a 2008 (Pardubice, Liberec).
Titulní foto: Martin Grill / flickr.com

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -