- Reklama -

Pod střechou a ve stínu: Vancouver zdolal Anaheim na nájezdy

- Reklama -

„Ve stínu“ proto, že v první den roku 2016 byla v zámoří upřena pozornost především na utkání Winter Classic. „Pod střechou“ … jednoduše kvůli tomu, že se hrálo pod střechou. Osmnáct a půl tisíce návštěvníků vancouverské haly Rogers Arena bylo v pátek svědky vítězství domácího celku nad Kačery 2:1 po samostatných nájezdech.
Ducks patří k týmům, které málo inkasují, ale také málo branek dávají. Jejich poslední dvě vystoupení skončila výsledkem 1:0. Po přesilovkové trefě Ryana Keslera v polovině zápasu to dlouho vypadalo, že stejné bude závěrečné skóre i tentokrát. Zvláště když čtyři pokusy anaheimských hokejistů zastavila tyčka.
Na Frederika Andersena, který v brance hostů zaskočil za Johna Gibsona, ale nakonec vyzrál Chris Tanev. Devět a půl minuty před vypršením normální hrací doby po vyhrané Burrowsově bitvě u mantinelu prošlo jeho nahození od modré čáry.
Alexandre Burrows se obsadil do hlavní role až při nájezdech. Proměnil hned první pokus střelou švihem nad vyrážečku, po něm už nikdo kotouč do sítě neposlal. Vancouver vyhrál třetí z posledních čtyř utkání, odskočil včerejšímu soupeři na dva body a posunul se na třetí místo Pacifické divize před San Jose.

Vancouver – Anaheim 2:1n (0:0, 0:1, 1:0 – 0:0, 1:0)

Branky a asistence: 51. Tanev (Burrows, Vey) – 28. Kesler (Stewart, Santorelli).
Samostatný nájezd: Burrows. Neproměnili: Vrbata, Vey – Kesler, Silfverberg, Perry.
Střely na branku: Vancouver 6-9-8-2=25, Anaheim 9-9-10-0=28. Přesilovky: 0/3 – 1/2.
Brankáři: Markström 27/28 – Andersen 24/25.
Hvězdy utkání: Tanev (VAN), Santorelli (ANA), Biega (VAN).
Česká účast: Radim Vrbata (18:37, 0, 1 střela, 0+0).
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -