- Reklama -

Podezření na příušnice se nepotvrdilo. Crosby si odpočine, pak se uvidí

- Reklama -

Sidney Crosby bude svému týmu chybět minimálně dva zápasy. To je jisté. Zda se ale po této pauze vrátí do hry, v tuto chvíli jisté není. Kapitán Pittsburghu vynechal čtvrteční trénink, kde již nevypadal dobře. Nehrál ani v pátek proti Calgary a nenastoupí určitě ani v sobotu Columbusu. Pak se uvidí.
Nejsledovanější kanadský hokejista přišel ve čtvrtek na trénink s výrazně oteklou pravou částí tváře. Vedení klubu se zaleklo, zda nejde o příušnice. Nedávno totiž byla nemoc, která je spojována spíš s dětmi, diagnostikována Adamu Larssonovi a Travisi Zajacovi z New Jersey. Crosby byl vyslán na testy, které naštěstí toto podezření nepotvrdily. Pokud si příušnicemi neprojde člověk jako dítě, v dospělém věku mohou být nebezpečné.
„V tuto chvíli nemáme žádné indikace, že by šlo o příušnice,“ uklidnil fanoušky generální manažer Jim Rutherford. „Budeme ho ale držet mimo z preventivních důvodů. V nejbližších dnech budeme mít výsledky dalších testů.“
Obavu měl také trenér Johnston, který si všimnul Crosbyho potíží už před několika dny. „Sid byl překontrolován doktory. Celý tým prošel krevními testy. Bylo to z důvodu, abychom byli obezřetní kvůli příušnicím, které teď děsí celou ligu. Naštěstí, z mého pohledu, potom co jsem mluvil s doktory, nic takového nezmínili.“
Pokud jde o Crosbyho výkony, v posledních týdnech trochu zpomalil. Od 29. listopadu nasbíral v pěti duelech jen dvě asistence a v kanadském bodování ligy už ho přeskočil Tyler Seguin z Dallasu. V pátečním utkání s Calgary jej mezi Nickem Spalingem a Patricem Hörnqvistem nahradil v centru prvního útoku defenzivní specialista Brandon Sutter.
Pittsburgh doma nepříjemný zápasy s Calgary, které letos hraje překvapivě dobře, zvládnul i bez kapitána. Po gólech Comeaua, Letanga, Klinkhammera a dvou asistencích Jevgenije Malkina vyhráli Tučňáci nad Plameny 3:1.
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -