- Reklama -

Podívejte na Vegas či Nashville, zastává se Gary Bettman pozápasových oslav v Carolině

- Reklama -

Není to tak dávno, co známý televizní komentátor Don Cherry označil hráče Caroliny za partu blbců a šašků, kvůli jejich vítězným oslavám po vyhraných zápasech. Klub z Raleigh na to zareagoval s nadhledem a po svém – začal tisknout slogan „Bunch of jerks“ na trika, která nyní po každé výhře hráči rozhazují mezi diváky. Stejný slogan je v tu chvíli multimediálně promítán na ledovou plochu.



Zábavné „blbiny“, které hráči Canes vymýšlejí, mají spoustu odpůrců, ale také dost zastánců. Ti první tvrdí, že NHL není cirkus a podobné skopičiny po zápase v základní části sem nepatří. Ti druzí poukazují na to, že hokej má být především zábava pro lidi, a těm v Raleigh se to líbí.
Fanshop týmuZastánce tohoto vítězného rituálu nyní podpořil také muž nejmocnější – Gary Bettman. „Ráno jsem mluvil s některými hráči. Byla to zábavná konverzace. Důležité je, že hráči si to užívají, dělají to rádi. To je podle mne ta zásadní věc,“ prohlásil včera Bettman, když byl na tohle téma dotázán jedním z novinářů.
„Dona Cherryho považuji za přítele a respektuji ho. V některých věcech s ním ale nemusím souhlasit. Propojení fanoušků s naší ligou se v průběhu času mění, vyvíjí, tak to prostě je. Co třeba funguje v některém tradičním klubu z Original Six, nemusí fungovat v jiném městě, na novém, menším trhu,“ pokračoval Bettman.


„Vzpomínáte třeba na Mighty Ducks?,“ připomněl expanzi na jih Spojených států na počátku devadesátých let a poněkud extravagantní Disneyovské pojetí nového klubu. „Podívejte se na Nashville, všechny jejich pokřiky a rituály. Nebo na to, jak silný vztah mají ke country muzice,“ řekl ligový komisař. „Podívejte, jakou předzápasovou show si vymysleli ve Vegas. Každý tým dělá pro své propojení s fanoušky něco jiného, tak, aby to vyhovovalo potřebám jejich trhu a jejich zvyklostem,“ připomněl dále.
„Dokud jsou s tím lidé, kterých se to týká a kteří jsou do toho zapojeni, v pohodě, nevidím důvod si stěžovat,“ zakončil své povídání nejmocnější muž zámořského hokeje.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -