- Reklama -

Podle kouče Gallanta trápí Jágra jen drobné zranění

- Reklama -

Jaromír Jágr nedohrál včerejší zápas Floridy s Coloradem, v první třetině strávil na ledě jen dvě a půl minuty čistého a času a o přestávce odstoupil úplně. Na vině bylo zranění v dolní části těla, podle trenéra Gerarda Gallanta by se nemělo jednat o nic vážného.
„Zřejmě se jedná o tříslo nebo kyčelní kloub. Myslím si, že to bude drobné zranění,“ uvedl v pozápasovém rozhovoru se zámořskými novináři Gerard Gallant. „Doufám, že zítra bude v pořádku,“ dodal dvaapadesátiletý rodák ze Summerside.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Během prvních třech střídání strávil český forvard na ledě dvě minuty a 24 sekund. Následovala více než devítiminutová pauza, ale po dalším – tentokrát šestivteřinovém – střídání se zase vrátil na střídačku a do hry už nezasáhl.
Jágrova případná absence by pro Pantery znamenala další hodně citelnou ztrátu. Panthers nastoupili do duelu s Avalanche bez zraněného Aleksandera Barkova. Centr Jágrova útoku má zlomenou pravou ruku a bude mimo hru dva až čtyři týdny. Finský hokejista si před necelým týdnem zranil zápěstí při blokovaní střely v utkání na ledě Chicaga.
Třiačtyřicetiletý Jágr odehrál v letošní sezóně prozatím devět utkání, ve kterých nasbíral 10 bodů za šest branek a čtyři asistence. V tabulce produktivity mu náleží jedenáctá příčka. I bez jeho pomoci dokázali Panthers zužitkovat výhodu domácího prostředí a porazili Colorado 4:1.
Nejlepšími hráči večera byli vyhlášeni hokejisté Floridy Vincent Trocheck (2+1), Roberto Luongo (31 bezchybných zákroků) a Brian Campbell (1+2).
„Po ztrátě Barkova a dnešním zranění Jágra potřebujeme od každého hráče trošku víc a dnes jsme to dostali,“ řekl centr Panthers Jussi Jokinen. Další utkání čeká Floridu v pátek, jejím soupeřem budou bostonští Medvědi.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -