- Reklama -

Podle odborníků by Kubalík Calder Trophy nezískal

- Reklama -

Podle hlasování odborníků na oficiálních stránkách NHL by letos Calder Trophy připadla Caleu Makarovi z Colorada. Čech Dominik Kubalík by neskončil ani druhý.
Makar získal v hlasování o nejlepšího nováčka sezóny 2019/20 o 13 bodů více než Quinn Hughes z Vancouveru. Až třetí pozice pak patří nejlepšímu střelci mezi nováčky Dominiku Kubalíkovi z Chicaga.

HOKEJOVÁ BOMBA: Roušky NHL za pár kaček!


Makar, který odehrál 57 střetnutí se ziskem 50 bodů (12+38), byl první volbou u 15 hlasujících, Hughes u dvou a Kubalík ani u jednoho z nich.
Hughes vyhrál bodování nováčků s osmi brankami a 45 asistencemi, naskočil ale do 68 duelů.
Pokud by měli odborníci dobrý odhad, putovala by Calderova trofej k Avalanche poprvé od roku 2014, kdy ji získal Nathan MacKinnon.
Naposledy se z ocenění radoval Hughesův parťák Elias Pettersson.
Výsledky hlasovaní:
1. Cale Makar, Avalanche, 86 bodů;
2. Quinn Hughes, Canucks, 73 bodů;
3. Dominik Kubalík, Blackhawks, 39 bodů
Elvis Merzlikins, Blue Jackets, 22 bodů; Victor Olofsson, Sabres, 16 bodů; Adam Fox, Rangers, 15 bodů; Ethan Bear, Oilers, 6 bodů; Nick Suzuki, Canadiens, 6 bodů; Mackenzie Blackwood, Devils, 5 bodů; Igor Šesťorkin, Rangers, 1 bod; Ilja Samsonov, Capitals, 1 bod

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -