- Reklama -

Podle počítačové simulace obhájí Stanley Cup hokejisté Los Angeles

- Reklama -

Už za několik dnů startují první mistrovské zápasy nového ročníku National Hockey League. Tipovat, kdo se na jeho konci stane šampiónem Stanley Cupu, by bylo věštěním z křišťálové koule. Hodně zámořských expertů věří Chicagu nebo Bostonu. Společnost Electronic Arts Sports má ale trošku jiné představy.
Vývojáři sportovní divize EA Sport pokaždé před startem nové sezóny NHL simulují na herních konzolích její možný průběh. A to den po dni, zápas po zápase, přesně podle původního rozpisu. Podle simulace provedené v počítačové hře NHL 2015 získají legendární trofej hokejisté Los Angeles, kteří ve finále porazí Boston 4:2 na zápasy.
Pokud se tyto předpověď za devět měsíců potvrdí, stanou se Králové po dlouhých sedmnácti letech prvním klubem kanadsko-americké soutěže, který dokáže obhájit titul. Dvakrát za sebou triumfovala naposledy Rudá křídla z Detroitu v letech 1997 a 1998.
playoff-tree
Podle EA Sports si Kings v semifinále vyřazovacích bojů NHL poradí s favorizovaným Chicagem, bostonští Medvědi vystaví stopku Modrokabátníkům z Columbusu, kteří poprvé ve své klubové historii postoupí do finále Východní konference.
Zkušenosti z minulosti ukazují, že tyto simulace je nutné brát s patřičnou rezervou. Podle hry EA Sport NHL 2014 mělo letošní play off vyhrát St. Louis. Nakonec ale Bluesmani vypadli hned v prvním kolem, v němž podlehli Chicagu 2:4 na zápasy.
Počítačová simulace určila i vítěze individuálních trofejí. Hart Trophy (nejužitečnější hráč NHL podle novinářů), Ted Lindsay Award (nejužitečnější hráč NHL z pohledu samotných hráčů), Art Ross Trophy (nejproduktivnější hokejista) a Maurice Richard Trophy (nejlepší střelec) obdrží kapitán Pittsburghu Sidney Crosby.
Nejlepším obráncem se má stát Oliver Ekman-Larsson z Arizony Coyotes, nováčkem soutěže Jonathan Drouin z Tampy Bay. Cenu pro nejlepšího brankáře (Vezina Trophy) získá Carey Price z Montrealu. Útočník Chicaga Patrick Kane si má převzít Lady Byng Memorial Trophy pro nejslušnějšího hráče, kanonýr Los Angeles Anže Kopitar bude údajně nejlépe bránícím útočníkem soutěže (Frank J. Selke Trophy) a hlavní hvězdou pohárových bojů (Conn Smythe Trophy).
Skutečnou NHL čeká ostrý start 8. října, v noci ze středy na čtvrtek jsou na programu čtyři zápasy. Teprve až v červnu příštího roku se dozvíme, jak moc, nebo málo se počítačem modelované výsledky budou shodovat s realitou.
Foto: EA Sports

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -