- Reklama -

Podvodníci z pouště? NHL vyšetřuje Coyotes kvůli mladým nadějím

- Reklama -

Fanshop týmuV sídle klubu Arizona Coyotes bude asi dusno. Podle experta stanice TSN Darrena Dregera právě vedení NHL prošetřuje nedovolené testy mladých nadějí právě tímto týmem.
V Arizoně jsou podezřelí, že nedovoleně testovali kondici hráčů ze soutěží sdružených do juniorské CHL, kteří byli ten rok způsobilí pro vstupní draft NHL, ještě před NHL Combine. Což je problém, protože oficiálně mohou týmy zkoušet fyzickou připravenost hráčů až při oficiální příležitosti, kterou právě Combine je.
Liga se kvůli tomu obrátila na týmy z mládežnických soutěží QJMHL, OHL a WHL. Podle neoficiálních informací Dregera tyto kojotí praktiky potvrdily.
Arizoně hrozí pokuta až 250 tisíc dolarů za každého hráče, kterého takto vyzkoušeli. Rozhodnutí o případném trestu je na generálním sekretáři NHL Garym Bettmanovi.
K incidentu se vyjádřilo i samotné vedení Arizony: „Jsme si vědomi těchto informací. S vedením ligy spolupracujeme a zatím se k této záležitosti nebudeme více vyjadřovat,“ stojí ve stanovisku klubu.


Podrobnosti připravujeme.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -