- Reklama -

Pokoří Ovečkin Gretzkyho? The Great One má jasno

- Reklama -

Wayne Gretzky se přiznal, že pozorně sleduje útočníka Caps Alexe Ovečkina a jeho snahu stát se nejlepším střelcem v historii NHL. Je ale tento cíl vůbec uskutečnitelný? Legenda poskytla jasnou odpověď.
„Jsem velkým zastáncem toho, že rekordy jsou vytvořeny k tomu, aby je někdo pokořil,“ cituje Gretzkyho slova Tom Gulitti z oficiálních ligových stránek.
„Na to, čeho jsem dosáhl, jsem velmi hrdý. Je těžké to zopakovat a je skutečně náročné, co předvádí (Ovečkin). V mé mysli ale ani náznakem nepochybuju o tom, že má šanci to dokonat,“ uvedl nesmrtelný Kanaďan.
Ovečkinovi, který se s 692 góly dotáhl před přestávkou pro Utkání hvězd na deváté místo historického pořadí, zbývá na Gretzkého první pozici 202 přesných zásahů.
„Potřebuje dvě věci – zůstat zdravý, což se mu v jeho kariéře daří, a být součastí dobrého týmu. A v něm také hraje,“ pokračoval The Great One. „Abych byl tak úspěšný, musel jsem mít dobré parťáky. A to on má, což mu očividně pomáhá.“
Gretzky, jenž v neděli oslaví své 59. narozeniny, má na svém kontě nespočet nedotknutelných rekordů. Namátkou zaznamenal nejvyšší počet branek (92) a bodů (215) v jedné sezóně. Za svou kariéru pak nasbíral neuvěřitelných 2 857 zápisů do statistik. Jeho prvenství v počtu vstřelených gólů však podle něj není nepřekonatelné.

„Myslím si, že by to bylo pro hokej úžasné,“ dodal rodák z Ontaria. „Cokoliv pozitivního posune hru dál…Od doby, co začal hrát, kdy vstoupil do NHL, víme, jak dobrým hokejistou je. Tvrdě pracuje a miluje dávat góly.“

34letý Ovečkin je aktuálně s 34 brankami druhým nejlepším střelcem v lize a je považován za jednoho z favoritů na zisk Rocket Richard Trophy.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -