- Reklama -

Pokud v týmu setrvá, bude to skvělé, komentuje budoucnost Duchenea v Coloradu MacKinnon

- Reklama -

Útočník Colorada Avalanche Matt Duchene je předmětem spekulací o výměně řadu měsíců. Přestože je stále členem Lavin, jeho budoucnost se nachází ve hvězdách. Jeho spoluhráč Nathan MacKinnon doufá, že zůstane součástí mužstva i nadále.
„Nejsem generální manažer. Hraju s těmi, kteří jsou v mužstvu. Duchene pro nás odvádí dobré služby po ty čtyři roky, co s ním hraji. V NHL už je osm let. Pokud v týmu setrvá, bude to skvělé, a v současnosti jeho součástí je, takže stojíme za ním, jak se ubíráme kupředu,“ říká dvaadvacetiletý MacKinnon.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Kemp denverského celku začíná 14. září, ale není jisté, že se na něm kanadský forvard objeví.
„Z kontraktu mu ještě zbývají dva roky, takže předpokládám, že se na kemp dostaví. Nevím, nemám tušení, co se stane,“ tvrdí rozporuplně MacKinnon, jednička draftu 2013.
Olympijský vítěz s Kanadou ze Soči podepsal v roce 2013 pětiletou smlouvu, jež mu ročně zajišťuje příjem šest milionů dolarů. O Ducheneově trejdu se nahlas mluvilo před březnovou uzávěrkou přestupů, ale k ničemu nedošlo.
Nic to ovšem nezměnilo na jeho nejisté budoucnosti. Řečeno názvem knihy Charlese Dickense, o nadějných vyhlídkách si Duchene může nechat zdát.
„Rozvod je silné slovo, které bych nepoužil, ale dostal jsem se tak daleko, že už se s týmem nijak neztotožňuji. Budu se ztotožňovat s tím mužstvem, za které v tréninkovém kempu nastoupím. Nevím, o jaký klub půjde, ale v současnosti musím být silný a věřit si,“ prozradil Duchene pro nhl.com druhého srpna.
Dvojnásobný mistr světa z let 2014 a 2015 momentálně trénuje v Torontu, zatímco většina hráčů Lavin se připravuje pospolu v jiné části Ontaria.
„Trochu jsem s ním mluvil. Není tady, což není tajemství. Musíme počkat a uvidíme. Stále je součástí organizace Avalanche a všichni ho v přípravném kempu očekáváme. Nevím, co jiného bych k tomu měl dodat,“ uvedl kapitán Colorada Gabriel Landeskog.
Duchene si v uplynulém ročníku připsal v 77 zápasech pouze 41 bodů (18+23). Před začátkem sezony ukořistil s reprezentací javorového listu trofej pro vítěze Světového poháru, na jejím konci si na krk pověsil stříbrnou medaili po porážce se Švédskem na mistrovství světa. Triumfy ověnčený Duchene by byl bezesporu posilou pro všechna mužstva v lize.
„Každého z nás můžou vyměnit, kontrakt vám nic nezaručuje. Nic není nastálo. Jde o to, jestli ho Joe (Sakic, generální manažer Avalanche; pozn. aut.) chce vytrejdovat. Vím, to co vy, nic bližšího. Je to skvělý hráč a byli bychom moc rádi, kdyby se vrátil,“ přeje si MacKinnon.
 

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -