- Reklama -

Pokusíme se vytvořit filozofii mužstva, zní před draftem z Las Vegas

- Reklama -

Draft NHL proběhne mezi 23. a 24. červnem v chicagském United Center. Poprvé se ho budou účastnit zástupci Vegas Golden Knights, kteří budou vybírat z šesté pozice.
„Je to jako černé plátno. Podle mě je pro nás velkou součástí draftu to, jaký typ hráčů zvolíme, nejde jen o jejich schopnosti a hokejové myšlení, ale i osobnost a chování, abychom pomocí nich vytvořili takovou filozofii, kterou chceme. Je to velmi podstatné,“ tvrdí asistent ředitele hráčského oddělení Bob Lowes.
„Pokud už máte zavedený tým, disponujete i určitou filozofií a nově příchozí hráči se stávají její součástí. My se teprve pokusíme vytvořit filozofii,“ dodává Lowes.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Že se bude jednat o ojedinělý draft, potvrzují slova generálního manažera George McPheeho.
„Půjdete a zvolíte si nejlepšího hráče. Když už v lize nějaký pátek působíte, může vás volba ovlivnit, protože sháníte centra nebo někoho na modrou čáru a přesně takového hokejistu si chcete pojistit. Ovlivňuje vás to ve výběru. Nás ne. Vybereme si, koho zkrátka budeme považovat za nejlepšího,“ nastiňuje strategii nevadského klubu McPhee.
Nadcházející draft je oproti těm uplynulým zvláštní tím, že s výjimkou útočníků Nolana Patricka a Nica Hischiera, kteří by měli být zvoleni z prvních dvou míst, není předem stanoveno, kdo bude následovat na pozicích tři až sedm. Kandidátů je hned deset.
„Myslím si, že v minulých letech jsme viděli určitou úroveň. Tentokrát to není nijak zřetelné. Proto půjde o zajímavý draft. Podle mě přijde několik slibných nadějí na řadu až později. Obvykle, když máte předem stanoveno pořadí prvních pěti hráčů, z šestého místa už potom nevyberete takový talent. Letošní draft končí u druhé volby, a pak následuje to, co nazývám ‚mixem sladkostí‘,“ říká Lowes.
Treném Vegas Golden Knights je Gerard Gallant

Ať už si Vegas vybere na draftu v prvním kole kohokoli, cestu do sestavy nebude mít v žádném případě vydlážděnou.
„Pravděpodobnost, že ihned naskočí do sestavy, není příliš vysoká. Musíme být trpěliví. Podle mě by to k němu nebylo spravedlivé, jestliže bychom chtěli celý proces urychlit nebo bychom si řekli: ‚Tohle je náš první hráč, bude okamžitě hrát.‘ Musíme přijít s rozvojovým plánem a držet se ho, a ne se nechat ovlivnit vnějšími faktory,“ podotýká Lowes.
Historie šestých voleb v prvním kole draftu za posledních třicet let hovoří ve prospěch Vegas. Všichni hráči zvolení jako šestky se propracovali do NHL. Seznam zahrnuje taková jména jakými byli/jsou Peter Forsberg, dvojnásobný vítěz Stanley Cupu Cory Stillman, Oliver Ekman-Larsson či Sean Monahan.
„Jsem si jistý, že vybereme dobrého hráče, kolem kterého postavíme tým, a jenž bude součástí skládačky,“ uzavírá Lowes.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -