- Reklama -

Polák je po operaci, v play off si už nezahraje

- Reklama -

Hokejisté Toronta vedou nad Washingtonem v úvodním kole play off National Hockey League 2:1 na zápasy, v dalších střetnutích se však musí obejít bez obránce Romana Poláka, pro něhož letošní sezóna předčasně skončila.
Český hokejista si ve druhém duelu série zranil pravou nohu a do vyřazovacích bojů už nezasáhne. V úterý se podrobil operaci, která si vyžádá dlouhou pauzu. Délka rekonvalescence potřebná k jeho úplnému zotavení nebyla prozatím stanovena.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Roman je jedním z nejlepších kluků, které v mužstvu máme,“ uvedl v rozhovoru pro kanadskou televizní společnost Sportsnet zadák Morgan Rielly. „Přijít o něj zrovna v téhle části sezóny je těžké, o tom není pochyb. Ale musíme se ještě víc semknout a bojovat i za něj. On to pro nás dělal celou sezónu. I nadále nás bude podporovat, ale je na houby, že nemůže hrát.“
Polák se zranil v 34. minutě, když podél pravého hrazení zavážel puk do obranného pásma Washingtonu a na modré čáře se střetl s urostlým zadákem Brooksem Orpikem. Ostravskému rodákovi se při nekontrolovaném dopadu na led podlomila pravá noha a zkroutil si kotník.
Zákrok amerického hokejisty nechali rozhodčí bez potrestání. I podle kouče Toronta Mikea Babcocka se jednalo o souboj, který nepřekročil rámec fair play: „Orpik je dobrý chlap, hraje tvrdě, ale nechce nikomu ublížit. Je to jedna z těch věcí, které se v hokeji stávají. Pro Romana to dopadlo velmi nešťastně.“
„Muselo to hodně bolet. Polák je tvrdý chlapík, nevím, jestli jsem ho někdy viděl zůstat ležet na ledě,“ vyjádřil soucit Orpik. „Když jste svědkem něčeho takového a navíc se to stane hned u střídačky, víte, že to pravděpodobně není v pořádku.“
Třicetiletý Polák odehrál v základní části NHL 75 zápasů, ve kterých zaznamenal 11 bodů za čtyři branky a sedm asistencí. Na trestné lavici odseděl 65 minut, jeho průměrný pobyt na ledě dosahoval takřka osmnácti minut na zápas (17:55). Prvního července se může stát nechráněným volným hráčem.
„Pro Romana je to nešťastná situace. Je to dobrý chlap a skvělý spoluhráč. Hraje tvrdě, pro každého je to těžký soupeř,“ pochválil svého svěřence Babcock. „Byl to nešťastný incident. Tohle se prostě občas v hokeji stává. Pro nás i pro Roman je to skutečně smůla,“ dodal na závěr.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -