- Reklama -

Poloslepý Miller: já vlastně puk vidět nemusím

- Reklama -

Pravé oko mu zdobí „speciální makeup“ v podobě šedesáti stehů, přesto se detroitský Drew Miller normálně chystá na dnešní utkání s Bostonem. Vzhledem k jeho stylu hry ho prý zhoršené vidění nebude příliš limitovat.
„Jo, v případě takového Henrika Zetterberga by to bylo jiné, kdyby neviděl pořádně puk, ale já jsem tu od toho, abych blokoval střely a puky jen odklízel, takže by to mělo být v pohodě,“ říká v rozhovoru pro list Detroit Free Press. „Budu hrát svoji hru. Po dvou trénincích jsem si zvykl i na celoobličejový kryt.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru


Ke svému děsivě vyhlížejícímu zranění přišel Miller v úterním duelu s Ottawou, když se po buly vrhl po puku a do obličeje ho zasáhla brusle padajícího protihráče Marka Stonea. Do šaten prchal takovou rychlostí, že většina aktérů na ledě nestačila ani zaznamenat, co se děje, vodítkem jim byla jen krev v kruhu pro vhazování. Až pozdější komentáře z tábora Red Wings prokázaly, že jednatřicetiletý forvard je v pořádku.
„Byl to hrozivý moment, ale všichni jsme docela rychle zjistili, že bude OK,“ sdělil obránce Niklas Kronwall. Trenér Mike Babcock upřesnil: „Jizvu bude mít už asi navěky, ale do sestavy se vrátí. Jen si nejsem jistý, jestli už ve čtvrtek.“
Dnes už víme, že s Miller může kouč Rudých křídel proti Bostonu počítat. V souboji o třetí příčku Atlantické divize mu ovšem budou chybět jiní tři útočníci. Mimo hru jsou Pavel Dacjuk (kvůli zranění v dolní části těla vynechá už sedmé utkání z posledních devíti), Tomáš Jurčo a Erik Cole (oba se zraněním v horní části těla).
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -