- Reklama -

Poslali ho na farmu, Jordán tam oslavil jubileum

- Reklama -

Michal Jordán by byl pochopitelně mnohem radši, kdyby měl stálé místo v sestavě Caroliny, s níž v létě podepsal svoji první jednocestnou smlouvu. Když ale českého obránce poslal v polovině prosince klub na farmu, aby si doplnil herní praxi ztracenou vysedáváním na tribuně, dokázal toho zlínský odchovanec naplno využít.
Třemi brankami ze čtyř utkání se dostal na polovinu svého někdejšího maxima, kterého ovšem dosáhl v době, kdy v záložním týmu Hurikánů trávil většinu sezóny. Není divu, že v Charlotte si jeho výpomoci velice považovali.
„Od chvíle, kdy se ukázal, nás naladil na pozitivní vlnu,“ tvrdí trenér Mark Morris. „Měl na mužstvo dobrý vliv a pomohl nám, aby kluci dostávali na ledě prostor, jaký normálně dostávají. Je to spolehlivý chlap, který zahraje správně v devíti z deseti případů, naše hra se díky tomu srovnala.“
S bývalým kapitánem v sestavě dokázali Checkers vyhrát tři ze čtyř utkání, jediná porážka s týmem Iowa Wild navíc přišla až v nastaveném čase. Jordán se prosadil v přesilovce, oslabení i při vyrovnaném počtu mužů na ledě, do tabulky pravdy si připsal jeden plusový bod. Ke vsítění tří branek mu stačilo osm střeleckých pokusů.
„Dařily se nám brejky, obrana zahrála mnohem lépe. Když máme Michala na ledě, jako bychom tam měli dalšího kouče,“ pochvaluje si Morris.
Když Michal Jordán nastoupil do sobotního utkání s Lake Erie, stal se druhým hokejistou v klubové historii, který pokořil metu 300 startů. Rekordmanem je s 309 zápasy stále „aktivní“ Zach Boychuk. Tihle dva a Rasmus Rissanen jsou navíc jedinými hokejisty, kteří za tým nastoupili v každé z jeho šesti sezón v AHL.
Ve slavnější NHL má Michal Jordán, kterého Carolina draftovala v roce 2008 ve čtvrtém kole, zatím odehráno 53 zápasů s bilancí 2+4.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -