- Reklama -

Poslat Gagnera na farmu nebylo jednoduché, přiznal GM Vancouveru Jim Benning

- Reklama -

Fanshop týmuDříve to bylo běžné. Mladík s nízkou smlouvu, byť s velkým potenciálem, musel ustoupit veteránovi s vyšší smlouvou. Doba platových stropů ale vše otočila. Dnes už se kluby nerozpakují poslat hráče s hodnotným kontraktem na rozehrání do nižší soutěže. Přesně přes letošní sezonou potkalo Sama Gagnera.
Ročník 2016-2017 byl pro kanadského rodáka Gagnera zatím nejlepším, který zažil. Za Columbus v 81 zápasech nastřílel 18 branek a přidal 32 asistencí. Vzhledem k tomu, že tehdy měl roční smlouvu na 650 tisíc dolarů, bylo jasné, že na volném trhu po sezoně se může těšit na tučnější časy.
Hned prvního července podepsal novou tříletou smlouvu s Vancouverem na 9,45 milionů dolarů. Dohoda je jednocestná, to znamená, že stejné peníze bude Gagner brát v NHL i AHL. První sezonu v Kanadě ještě devětadvacetiletý útočník odehrál vcelku obstojně, když nasbíral 31 bodů v 74 zápasech. Jenže pak přišel kemp před touto sezonou, kde se, už vzhledem ke konci dvou legend a tahounů Kosatek bratrů Sedinů, čekalo od zkušeného harcovníka více.




GM Jim Benning se nakonec rozhodl pro razantní krok a zkušeného harcovníka, který má ve svém portfoliu i titul z EBEL ligy, poslal na farmu. Kvůli rodině si Gagner zařídil jakési „hostování“ v Toronto Marlies a ne v Utica Comets, což je záložní tým Canucks. Krok muže zodpovědného za vedení mužstva se ale zprvu nezamlouval majiteli vancouverského klubu Francescu Aquilinimu.
„Byla to náročná konverzace,“ vybavil si Benning. „Snažil jsem se mu vysvětlit, že se nám zdálo, že mladí hráči se v kempu jevili lépe než Sam. Na konci to ale pochopil. Byl to nejtěžší telefonát, který jsem s ním dosud zažil,“ popsal GM Kosatek pro Sportsnet rozhovor s majitelem klubu.
Samotný hráč vypadá, že vše vzal za správný konec. Nezahořkl a v Torontu si vede náramně – ve třech zápasech nastřílel stejný počet gólů a přidal ještě dvě asistence. Dočká se povolávacího rozkazu zpět do NHL v nejbližší době?
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -