- Reklama -

Poslední sekunda rozhodla: první výhra patří Washingtonu

- Reklama -

Už-už se zdálo, že hned úvodní zápas druhého kola play off mezi NY Rangers a Washingtonem dospěje do prodloužení. Jenže v poslední sekundě základní hrací doby nechala domácí obrana před Henrikem Lundqvistem volného Joela Warda, Alexandr Ovečkin ho našel přihrávkou zpoza brány a Caps mohli uspořádat vítěznou valnou hromadu.
„Slyšel jsem ho, jak strašně hlasitě křičí, a snažil jsem se mu nějak poslat puk. Když jsem jel na střídačku a sledoval opakované záběry, viděl jsem, že je to jasný gól,“ komentuje Ovečkin akci, kterou hosté slavili už po siréně, ale jejíž čas byl zpětně určen na 59:58,7. Washington zvítězil 2:1.


Hrálo se jinde:


„Tahle porážka hodně bolí,“ posteskne si gólman Jezdců Henrik Lundqvist. „Nezbývá než přeskupit síly a vrátit se na další zápas.“ Ten je naplánován na sobotu krátce po poledni.
Na švédského brankáře šlo během celého utkání 29 střel, o tři méně než na jeho protějšek Bradena Holtbyho. V úvodním dějství byl méně zaměstnaným  mužem, přesto to byl on, kdo musel tahat puk ze sítě, v 19. minutě při početní výhodě ho překonal Ovečkin. Tentokrát se nejednalo o klasickou přesilovkovou akci ruského útočníka, kapitán Caps si na tradiční místo v levém kruhu dojel s kotoučem na holi a vyslal táhlou střelu.
„Ovečkin je jen zřídka vídaný talent, je velmi podobný Marku Messierovi,“ nabízí trenér Barry Trotz srovnání svého svěřence s legendou soupeřova klubu. Takhle talentovaní hráči jsou schopni odehrát velice náročné utkání, při kterém vás zastraší svojí rychlostí a svými dovednostmi.“

Rangers měli velkou šanci na srovnání v polovině zápasu, ale Derick Brassard nedokázal včas zasunout puk za roztaženého Holtbyho. Bez dalších gólů dlouho ubíhal čas i v závěrečném dějství, až v 56. minutě mohla Madison Square Garden propuknout v jásot. Kevin Hayes vystřelil od modré čáry a o nohu stínícího Jespera Fasta se černý kus pryže odrazil do sítě.
„Byl tam dvojitý odraz, s tím se nedalo nic dělat. Tyhle góly vznikají, když se protivník tlačí do brány a nastřeluje puky. V takovémhle případě vám nezbyde než smeknout před soupeřem klobouk a už na to nemyslet,“ říká Braden Holtby.
Při odchodu do šaten to byli Jezdci, kdo museli sejmout pokrývky hlavy. Ve finále Metropolitní divize mají navrch Washington Capitals.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -