- Reklama -

Potlesk pro hvězdu. Ovečkin přepisoval historii

- Reklama -

Fanshop týmu
Washingtonský kapitán Alex Ovečkin pokračuje v budování svého kultu.
Třiatřicetiletý Rus vstřelil ve čtvrtečním zápase proti St. Louis svůj 30. gól v sezóně a přepsal tím letité tabulky NHL.

Moskevský rodák se stal teprve druhým hráčem v historii soutěže, jenž dokázal vstřelit 30 a více branek v každé ze svých prvních 14 sezón v kariéře. Před ním se tento kousek povedl jen Miku Gartnerovi s 15 třicetigólovými ročníky po sobě.
Stejně dlouhou sérií jako Gartner se může pochlubit i česká „osmašedesátka“. Jágrova řada však nezačala spolu s jeho působením v lize.


Ovečkin potřeboval k pokoření mety třiceti gólů jen 39 utkání, čímž vyrovnal svůj osobní rekord ze sezóny 2007/2008, kterou zakončil se ziskem 65 přesných zásahů.
Na historickém zápisu se asistencí podílel Čech Michal Kempný.



- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -