- Reklama -

Potřebujeme šňůru čtyř nebo pěti výher v řadě, abychom se vrátili zpátky do hry o play-off, tvrdí Voráček

- Reklama -

Hokejisté Philadelphie Flyers se nacházejí v krizi. Ve včerejším venkovním duelu v rámci Stadium Series podlehli Pittsburghu 2:4. V deseti únorových zápasech uspěli pouze třikrát a na poslední postupové místo ve Východní konferenci zajišťující účast v play-off ztrácejí pět bodů. Času není nazbyt, do konce základní části zbývá odehrát poslední čtvrtinu utkání.
„Jak se odrazíte? Zkrátka musíte, jinou možnost nemáte. Nejsme mimo hru, chybí nám čtyři pět bodů. Musíme začít vyhrávat. Potřebujeme šňůru čtyř nebo pěti vítězství v řadě. Pak se to, doufejme, otočí,“ neztrácí naději Jakub Voráček, s 50 body nejproduktivnější Letec.
Tým z „Města bratrské lásky“ má velké problémy s ofenzivou. Ve zmíněných deseti utkáních v tomto měsíci vstřelili Flyers pouhých 16 branek. Voráček si proti Tučňákům připsal teprve druhou branku za posledních 12 duelů. Obránce Sean Gostisbehere, kometa minulého ročníku, skóroval po 34 zápasech (!), poprvé od 25. listopadu 2016. Kapitán Claude Giroux se za posledních 31 zápasů prosadil pouze třikrát. Za uplynulých 12 utkání nasbíral tři body.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Při výčtu těchto faktů se pak nelze divit, proč se Philadelphii vzdaluje účast ve vyřazovacích bojích.
„Víme, že máme skvělý tým. Jsme si vědomi toho, že máme hodně silný útok. Musíme vydržet. Můžeme si stěžovat, skočit přes palubu a změnit pár věcí, ale musíme vydržet a dostat se přes nelehké časy,“ tvrdí odhodlaně Gostisbehere.
„Líbí se nám naše mužstvo. Jsme houževnatá parta. Rádi bychom tak pokračovali. Ale není to má práce. Má práce je hrát,“ říká forvard Wayne Simmonds.
„Procházíme složitým obdobím, a přesto jsme ve většině těchto zápasů hráli velmi dobrý hokej. Musíme v tom pokračovat. Musíme zajistit, abychom zůstali pohromadě tak, jak máme, a tlačili se dopředu. Příští šance je nejdůležitější. Uvědomujeme si, že se nacházíme v kritické části sezony,“ prohlásil trenér Philly Dave Hakstol.
Voráčkův gól v zápase Stadium Series

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -