- Reklama -

Potřetí v řadě. Sidney Crosby se ptá: Dokážeme to znovu?

- Reklama -

Do přípravných kempů ještě zbývá pár dnů, většina hokejistů už ale individuálně trénuje. Sidney Crosby bruslil ve čtvrtek s mladými hráči Penguins v tréninkovém centru v Cranberry v Pennsylvánii. Nerad by promeškal ani jeden den, chce být znovu v co nejlepší formě.
„Chci co nejvíc bruslit,“ řekl třicetiletý útočník.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Má za sebou dva možná nejlepší roky v kariéře. Každý ročník zakončil Stanley Cupem a Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče play off. S Kanadou vyhrál také Světový pohár, kde byl nejlepším hráčem. Na to, aby si sednul a odpočíval, je pořád mladý. Chce dál vyhrávat. Rád by se pokusil o třetí Stanley Cup v řadě. Naposledy se to podařilo New York Islanders, kteří v letech 1979-83 vyhráli čtyřikrát za sebou.
„Zábavné je, že ani loni jsme nevěděli, jak se to vyvine. Chtěli jsme vyhrát, ale jak to udělat? Není to snadné, měli jsme hodně zranění. Hodně jsme se toho naučili. Teď tu sedíme a ptáme se zase sami sebe: ‚Dokážeme to znovu?‘“
„Tyhle výzvy miluju,“ dodal kapitán Penguins.
Právě možnost vyhrát Stanley Cup mu dodává chuť do dalšího hokeje. Zálusk na stříbrný pohár přitom má spousta dalších hráčů. Také jeho velký rival, o deset let mladší Connor McDavid. „Dokázal už všechno, vyhrál všechno,“ říká o Crosbym McDavid. „Individuálně i týmově. Je to chlap, ke kterému každý vzhlíží a je jím z nějakého důvodu.“
Kapitán Pittsburghu si váží komplimentu, ale skromně ho vrací zpět: „Myslím, že už v minulé sezóně ukázal, že je nejlepší,“ říká o McDavidovi Crosby. Sám si těžko zvyká, že už není tím mladíkem, který před lety do ligy přišel. „Jsem jeden ze starších hráčů. Když jsem vyrůstal, byl jsem pořád jedním z nejmladších hráčů v týmu. Pořád jsem naháněl starší hráče. Tohle je pro mě nové.“
Embed from Getty Images
Nových výzev je dost, stále se má za čím honit. Teď jsou to tři Stanley Cupy v řadě. Četl toho hodně o tom, jak se Penguins pokoušeli o třetí Stanley Cup v sezóně 1992-93. Pittsburgh tehdy stanovil nové klubové rekordy v počtu vítězství (56) a nasbíraných bodů (119), v play off ale vypadl ve finále Patrickovy divize s NY Islanders, když prodloužení sedmého zápasu rozhodl svým gólem David Volek.
„Pamatuju si, jak jsem se bavil se staršími hráči Pittsburghu, kteří mi říkali, že to byl podle jejich pocitů nejsilnější tým za ty tři roky a zrovna tenhle rok prohráli.“
Letošní tým Pens trochu oslabil. Ano, odešli Chris Kunitz (Tampa Bay), Nick Bonino (Nashville), Matt Cullen (Minnesota), Trevor Daley (Detroit), Ron Hainsey (Toronto) a brankář Marc-Andre Fleury (Las Vegas). Hodně nových hráčů přišlo. A hlavně jádro zůstalo neměnné, Pens se stále budou spoléhat na útočné trio Crosby – Malkin – Kessel a talentovaného brankáře Murrayho.
„Víme, že pravděpodobnost není na naší straně, ale to je v pořádku. Máme partu, kde věří jeden druhému. Jdeme do toho s mentalitou, že to můžeme dokázat. Musíme se jen ujistit, že jsme připraveni tu výzvu přijmout a dokázat to,“ uzavírá Crosby.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -