- Reklama -

Potupa a trapas. Rangers si sypou popel na hlavu po prohře s Edmontonem

- Reklama -

Chybělo 87 vteřin do konce základní hrací doby, když Teddy Purcell definitivně pohřbil naděje NY Rangers na vítězství ve včerejším domácím utkání s Edmontonem. Kanadský útočník se trefil do prázdné klece krátce poté, co se Henrik Lundqvist vydal na střídačku a jeho tým zkusil štěstí při power play. Nevyšlo to.
Oilers zvítězili 3:1, pro Rangers to byla druhá porážka během dvou dnů. I když se nejednalo o žádné drastické prohry (v sobotu 4:5 v Torontu), hráči i trenéři Jezdců po zápase těžce rozdýchávali další neúspěch.
Vlastně už během utkání. „Dvě nejhorší třetiny, jaké jsme od mého příchodu k týmu odehráli. A to už tady nějaký ten pátek pobývám,“ zchladil si po prostředním dějství žáhu asistent trenéra Ulf Samuelsson. „Snad máme jen den blbec. S takovou hrou se v této soutěži nemůžeme prosadit, těch pár vyčnívajících jedinců to bohužel nezachrání. Pod naší vlastní střechou nás drtí Edmonton, to je něco nepřípustného.“
Přitom právě skončený víkend začal pro americké mužstvo slibně. Ještě 13 minut před koncem třetí třetiny sobotního utkání na ledě Toronta drželi Jezdci těsné vedení 4:3, o svůj náskok a nakonec i o body ale přišli. Včerejší porážka pak byla hořkou tečkou za dvoudenní snahou.
„Klidně to mohlo skončit 7:1, kdyby Henrik Lundqvist nepodal fantastický výkon. Konečný výsledek ani zdaleka neodpovídá realitě na ledě,“ řekl po včerejším utkání Derek Stepan. „Náš výkon byl naprosto neakceptovatelný. Je to budíček pro nás všechny,“ přidal se obránce Marc Staal. Ale jak dodal brankář Lundqvist, podobný budíček přišel už podruhé nebo potřetí. Což po 14 odehraných zápasech není málo.
Rangers zvítězili jen v šesti kláních a patří jim až 12. místo ve Východní konferenci. Od finalistů loňského Stanley Cupu se přece jenom čekaly trochu jiné výsledky.
„Před začátkem víkendu jsem si myslel, že jsme se vydali správným směrem. Ve skutečnosti jsme dostali pořádnou ránu. Sobotní zápas měl být vítězný, ale nestalo se tak. V neděli jsem očekával, že mužstvo ukáže svůj pravý charakter, na který už jsme si tak nějak zvykli, nebo se tomu alespoň přiblíží. Nestalo se tak. Celý minulý týden by se dal popsat jediným slovem: zklamání,“ řekl trenér Alain Vigneault.
Foto/Photo by: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -