- Reklama -

Potvrzeno! Davidové z Bostonu posílí národní tým

- Reklama -

Už je to jisté! Hokejovou reprezentaci posílí na mistrovství světa v Kodani útočníci David Krejčí a David Pastrňák z Bostonu. Po úterním zápase národního týmu proti Švýcarsku informaci potvrdil trenér Josef Jandač.


Účast zámořských posil definitivně ukončila naděje forvardů Robina Hanzla, Martina Kauta a Davida Šťastného na začlenění do sestavy. Hvězdy Bruins totiž zaplní poslední dvě volná místa na soupisce.


Jednadvacetiletý Pastrňák se stal letos teprve druhým českým hokejistou od roku 2001, který nasbíral v play-off NHL dvacet a více bodů. Kromě něj to zvládl pouze Krejčí v letech 2011 a 2013. Havířovský rodák naváže v Dánsku na své vystoupení z minulých dvou mistrovství světa a Světovém poháru v roce 2016.
O jedenáct let starší Krejčí naposledy reprezentoval na olympijských hrách v Soči 2014 a na MS se představil dosud jen v letech 2008 a 2012, přičemž před šesti roky získal bronz.
Z bojů o Stanley Cup vypadl také Pittsburgh, v němž působí další český forvard Dominik Simon. S jeho povoláním k reprezentaci se ale podle všeho už nepočítá.

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -