- Reklama -

Potvrzeno: draft NHL 2016 bude v Buffalu

- Reklama -

Draft v roce 2016 se uskuteční v Buffalu. Tuto informaci potvrdilo médiím vedení NHL před pondělním zápasem Sabres s Anaheimem Ducks. Výběr talentovaných adeptů hokejového řemesla bude hostit hala Šavlí First Niagara Center ve dnech 24. a 25. června.
Jak už se stalo v poslední době tradicí, v pátek 24. června 2016 se uskuteční první kolo, v sobotu zbývajících šest.
„Přidělení pořadatelství draftu NHL pro rok 2016 Buffalu oceňuje vášeň fanoušků pro náš sport a zároveň odráží závazek Terryho a Kim Pegulových vůči organizaci Sabres a Buffalu,“ sdělil komisař NHL Gary Bettman.
Buffalo hostilo draft NHL zatím dvakrát. Obě akce se ale uskutečnily ještě v hale Buffalo Memorial Auditorium. V roce 1991 se stal jedničkou Eric Lindros, jehož si vybrali zástupci Quebecu Nordiques. O sedm let později ho napodobil Vincent Lecavalier, jméno dalšího vynikajícího kanadského centra zaznělo z úst představitelů Tampy Bay.
„Máme velkou radost, že naši fanoušci budou mít možnost přivítat nastupující generaci vynikajících hráčů v aréně First Niagara Center, která je jednou z nejlepších hokejových destinací na světě,“ řekl Bettman.
Lze očekávat, že draft National Hockey League v Buffalu navštíví až patnáct tisíc fanoušků, početné zastoupení budou mít také reportéři z tisku, rozhlasu, televize a dalších médií. Detaily ohledně předprodeje a výše ceny vstupného budou oznámeny později.
„Je to jeden z dalších významných dnů pro naši organizaci a Západní New York,“ uvedl prezident Sabres Ted Black. „Draft NHL prezentuje světlou budoucnost soutěže a žádné jiné místo nemá jasnější hokejovou budoucnost než Buffalo. Jsme nadšeni, že ve spolupráci s NHL představíme příští generaci hráčů a nabídneme prvotřídní místo pro jednu z největších hokejových událostí.“
Draft v roce 2015 se uskuteční 26. a 27. června v Sunrise, jeho pořadatelem bude americký celek Florida Panthers (BB&T Center).

Příští zápas v TV: Detroit – Boston, st/čt 15. října, 2:05, Nova Sport/Voyo. Kompletní program zde.
- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -