- Reklama -

Potvrzeno, Eliáš má příušnice

- Reklama -

Z dvojice českých hokejistů ve službách New Jersey Devils, kteří vynechali poslední předvánoční zápas kvůli podezření na příušnice, si jeden může oddychnout. Druhý je na tom podstatně hůř.
„Jsou to příušnice,“ oznámil generální manažer Ďáblů Lou Lamoriello výsledky testů Patrika Eliáše. “ Pokud jde o Martina Havláta, jedná se pouze o virus.“
Eliáš je už dvacátým hráčem NHL, který chorobou projevující se zduřením slinných žláz onemocněl. Do tohoto počtu jsou zahrnuti i dva nedávno testovaní členové Pittsburgh Penguins – brankář Thomas Greiss a útočník Steve Downie. Stejně jako v případě Devils, i u Tučňáků byla jedna ze zkoušek negativní, v pořádku je Brandon Sutter.
Zatím se příušnice v zámořské soutěži projevily u hráčů pěti klubů – New Jersey (Eliáš, Travis Zajac, Adam Larsson), Pittsburghu (Sidney Crosby, Beau Bennett, Olli Määttä, Greiss, Downie), NY Rangers (Tanner Glass, Derick Brassard, Lee Stempniak), Minnesoty (Keith Ballard, Christian Folin, Marco Scandella, Jonas Brodin, Ryan Suter) a Anaheimu (Corey Perry, Francois Beauchemin, Clayton Stoner, Emerson Etem).
Patrik Eliáš zůstává v izolaci a do dnešního utkání s Rangers nenastoupí, to je jasné. Podle sdělení GM Lamoriella ale nebude na soupisce zatím ani Martin Havlát.
Aktualizováno: vyšetření dalších hokejistů New Jersey ukázala, že příušnice dostali také náhradní brankář Scott Clemmensen a útočník Michael Ryder.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -