- Reklama -

Potvrzeno! Jágr končí v NHL a míří do České republiky

- Reklama -

Je jasno. Jaromír Jágr opouští Calgary Flames a vrací se do Kladna, jehož tamní Rytíře se pokusí dostat zpět mezi elitu. Zprávu o konci české legendy v NHL v pondělí oficiálně potvrdil také kanadský klub.
„Rád bych poděkoval Bradu Trevilingovi a Calgary Flames, že mi dali obrovskou příležitost být součastí jejich týmu a pokračovat v NHL i v tomto ročníku,“ cituje Jágrova slova ze společného prohlášení hokejisty a týmu deník Calgary Sun.
„Přesto jsem hodně zklamaný z průběhu svého působení, které se ubíralo vlivem mnoha okolností jiným směrem, než jsem doufal…Těším se nyní na pokračování sezóny v Kladně,“ dodal smířlivě pětačtyřicetiletý útočník.


Informaci o definitivním ukončení spolupráce mezi albertským týmem a kladenským odchovancem přinesl ve 22:00 SEČ redaktor výše zmíněného listu Wes Gilbertson. „Je to oficiální. Jaromír Jágr postoupen Kladnu,“ uvedl žurnalista na svém twitterovém účtu.
„Jaromírova kariéra mluví sama za sebe,“ řekl generální manažer klubu Brad Treliving. „On je legenda našeho sportu a my jsme velmi vděční, že byl v Calgary a psal zde svoji kariéru.“
Druhý nejproduktivnější hráč v historii NHL byl vinou vleklých zranění ve velmi špatné herní kondici a Flames jej v neděli umístili na tzv. waiver list, odkud si ho 24 hodin mohl vybrat kterýkoli ze zbylých 30 týmů slavné soutěže. Nestalo se tak a Jágr má tedy otevřenou cestu zpět do Evropy.


Kladenský klub zareagoval hbitě a už vyřizuje transfer kartu, která je vedle hráčské smlouvy nezbytnou součástí přesunu.
„Jaromír Jágr je připravený na návrat do Česka a chce pomoci Rytířům k návratu do extraligy. Aby za nás mohl nastoupit, musíme splnit všechny úřední náležitosti do posledního lednového dne, kdy podle regulí Českého svazu ledního hokeje končí přestupní termín,“ uvedl na klubovém webu tiskový mluvčí Kladna Vít Heral.
Minulý víkend se spekulovalo o tom, že by se mohl nejslavnější český hokejista objevit v kladenském dresu již během sobotního utkání v Benátkách nad Jizerou. V případě, že by chtěl pomoct v případné baráži o extraligu, musí odehrát v součtu s play-off minimálně 15 zápasů.
„Hráč jeho kvalit nám strašně moc pomůže. Varianty na jeho zařazení do sestavy máme samozřejmě připravené,“ sdělil médiím asistent trenéra Rytířů Pavel Patera.
Jágr byl dosud v zámoří zařazený na marodku a nehrál od 31. prosince, kdy nastoupil proti Chicagu. Jeho návrat do NHL je teoreticky stále možný, vzhledem k jeho posledním výkonům a špatnému zdravotnímu stavu se ale jeví jako nepravděpodobný. A uvědomují si to i novináři za oceánem.
„Konec jedné éry pro legendu NHL,“ napsal například na Twitteru expert kanadské stanice Sportsnet Chris Johnston.
Jaromír Jágr opouští NHL se 766 góly (v historické tabulce 3. místo), 1155 asistencemi (5. místo), 1921 body (2. místo) a 1 733 odehranými zápasy (3. místo). Mimo to je dvojnásobným držitelem Stanley Cupu, pěti titulů pro nejlepšího střelce, tří Lester B. Pearson trofejí, jedné Hartovy a jedné Masterton trofeje.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -