- Reklama -

Pověrčivost šla stranou, Crosby vzal pohár opět do rukou

- Reklama -

Rozdílné scény nabídly závěrečné zápasy bojů o konferenční tituly v NHL. Zatímco v pondělí v Nashvillu se Predators po vítězství nad Anaheim kolem Clarence Campbell Bowl jen shromáždili kvůli společné fotografii se zástupcem komisaře Billem Dalym, o tři dny později v Pittsburghu se domácí jakožto čerství šampioni východu o svoji odměnu za dobře vykonanou práci hrdě přihlásili. Kapitán Sidney Crosby zvedl Prince of Wales Trophy z podstavce a nechal na ni sáhnout i své asistenty Jevgenije Malkina a Chrise Kunitze.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Pověrčiví fanoušci Penguins se v tu chvíli možná chytali za hlavu. Hlavním cílem v sezóně je přece Stanleyův pohár, a pokud se hráči po vítězství v semifinále dotknou méně ceněné trofeje, přináší to prý smůlu. Jenže Crosby tohle pravidlo neuznává. Přesněji řečeno, na základě dosavadních zkušeností ho uznává naopak.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

„Každý k tomu přistupuje jinak. Vidíte mužstva, která se trofeje nedotknou, ale nám se v minulosti dařilo, když jsme to udělali, proto jsme na ni sáhli i teď,“ vysvětluje kanadský cenrt. „Myslím, že když Penguins v 90. letech získali své dva tituly (1991 a 1992), trofeje se předtím dotkli. My to v roce 2008 neudělali a nevyhráli jsme. Proto jsme se v roce 2009 rozhodli jít do toho a loni i teď jsme zvolili stejný přístup.“

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -