- Reklama -

Voráček je místní king, hlásí před zítřejším zápasem gólman Carter Hart   

- Reklama -

Mladičký gólman Philadelphie Carter Hart má za sebou veleúspěšnou juniorskou kariéru ozdobenou juniorským titulem mistra světa. K tomu přidal na „dvacítkách“ jedno stříbro, hned dvakrát byl pak vyhlášen nejlepším gólmanem CHL, tedy všech tří kanadských juniorek (OHL, QMJHL, WHL).
Loni prožil vydařený nováčkovský ročník v NHL, i když Flyers nakonec do play-off nedotáhnul. Mimo jiné se stal nejmladším gólmanem v historii Letců, který zvítězil při svém debutu v nejslavnější lize světa.
Ve městě bratrské lásky, jak se Philadelphii přezdívá, tak navazuje na legendární brankáře minulosti, jakými byli Bernie Parent, Pelle Lindbergh nebo Ron Hextall. Po čtvrtečním tréninku před NHL Global Series 2019 nám poskytl exkluzivní rozhovor.

Jste v České republice poprvé?
Ne, už jsem tu byl dřív. Když mi bylo šestnáct nebo sedmnáct, zúčastnil jsem se v Břeclavi Hlinkova memoriálu. Taky jsem byl na světovém šampionátu na Slovensku, takže už jsem tento kout světa v minulosti navštívil. Ale nikdy jsem nebyl v Praze. Je to tu cool.
Jak se na začátku nové sezóny cítíte?
Jsem natěšený, nemůžu se dočkat. Léto bylo dlouhé a já jsem rád, že už to zítra vypukne a zahrajeme si o dva body.
Máte za sebou vydařený nováčkovský ročník. Co od sebe očekáváte v nadcházející sezóně z týmového i osobního hlediska?
Očekáváme, že se dostaneme do play-off, nic míň. Máme skvělou partu a v létě jsme přivedli nějaké posily. Musíme se soustředit jen sami na sebe a dělat svou práci den za dnem.
Jaký je Jakub Voráček hostitel? Ukázal vám město?
Jake? Ten je úžasný. Je to místní king! Je vidět, jak ho tu lidé zbožňují. Pro zdejší fanoušky znamená hrozně moc a je úžasné to sledovat. Jake je nadšený, že si může zahrát s Flyers ve své rodné zemi a já jsem za něj nesmírně šťastný, že má tuhle příležitost.
Flyers vyměnili kouče, jak si zvykáte na Alaina Vigneaulta?
Je jasné, že s novým trenérem to bude trochu jiné. Měl jsem rád i Gordona. Odvedl výbornou práci, udělal toho pro mne strašně moc. Teď je tu AV a kluci v kabině si ho zatím pochvalují. Je to zkušený kouč, za kterým jsou vidět úspěchy. Já jsem rád, že pod ním můžu chytat, a těším se na to.
Fanda NHL
Jaké to je chytat právě ve Philadelphii, která bývá občas považována za pohřebiště gólmanů, ale v minulosti za ni chytaly takové legendy jako Bernie Parent, Pelle Lindbergh nebo Ron Hextall?
Víte, já se musím starat hlavně sám o sebe, abych odvedl svou práci. Nemá smysl se dívat do minulosti. Bylo tu pár skvělých gólmanů a taky někteří ne tak dobří. Nemá cenu se zabývat tím, co lidé říkají, ať už jsou to pozitivní nebo negativní věci. Já se soustředím na to, co je teď. Musím každý den chodit na led a být připravený na sobě makat, abych co nejlépe odvedl svou práci. Zajímá mě jen tým.
Co očekáváte od zítřejšího zápasu?
Těším se, že si konečně zahrajeme ostrý zápas. Bude to skvělé. Určitě bude elektrizující atmosféra, už dnes na tréninku to bylo super. Bude to parádní zkušenost.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -