- Reklama -

Praho, těš se! Kanadský výběr pro MS doplní Sidney Crosby

- Reklama -

Sidney Crosby posílí tým, jenž bude reprezentovat Kanadu na květnovém mistrovství světa. Sedmadvacetiletý útočník potvrdil svou účast dva dny po vyřazení Pittsburghu v prvním kole play-off. Penguins podlehli Rangers 1:4 na zápasy.
V 77 utkáních základní části si Crosby připsal 84 bodů za 28 gólů a 56 asistencí, což ho zařadilo na třetí místo produktivity o tři body za vítěze Jamieho Benna z Dallasu. V sérii proti newyorskému celku se pak do statistik zapsal dalšími čtyřmi body (2+2).
Pro rodáka z Cole Harbour se bude jednat o druhé vystoupení na seniorském šampionátu. Premiéru si odbyl ještě jako teenager v roce 2006 v Lotyšsku. Sid „The Kid“  tehdy uhranul Rigu osmi góly a stejným počtem přihrávek. Kanada turnaj přesto zakončila na nelichotivém 4. místě, když si nedokázala v boji o bronz poradit s Finskem.
Dvojnásobný olympijský vítěz (2010, 2014) a držitel Stanleyova poháru z roku 2009 se může stát teprve čtvrtým aktivně hrajícím Kanaďanem, jenž získá členství v elitním Triple Gold Clubu. Crosby by se tak zařadil do společnosti Erica Staala, Jonathana Toewse a Patrice Bergerona.

Do dosud devatenáctičlenného kádru, kterému bude velet bývalý trenér Sharks Todd McLellan, byli zařazeni další dva olympijští vítězové ze Soči – útočník Matt Duchene z Colorada a brankář Mike Smith z Arizony. Ve výběru země javorového listu jsou i Claude Giroux z Philadelphie, Nathan MacKinnon z Colorada, Aaron Ekblad z Floridy či trojice Cody Eakin, Jason Spezza a Tyler Seguin z Dallasu.
V základní skupině A, kterou bude hostit pražská O2 aréna, se Kanada postupně utká s Lotyšskem, Německem, Českou republikou (4.5.), Švédskem, Francií, Švýcarskem a Rakouskem.
Crosbyho gól v prodloužení finále olympijského turnaje ve Vancouveru. Sid „The Kid“ se stává miláčkem národa:

Titulní foto: s.yume / flickr.com

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -