- Reklama -

Přátelský rozchod? Trevor Linden končí ve Vancouveru jako prezident hokejových operací

- Reklama -

Mezi věrnými fanoušky Vancouveru způsobila ta zpráva slušný poprask. Hráč, který na zádech nosil číslo šestnáct, stejný počet sezón za Kosatky odehrál a jako kapitán je dovedl do památného finále Stanley Cupu v roce 1994, se ve městě dodnes těší velké oblibě. Společně se čtveřicí Henrik Sedin, Daniel Sedin, Pavel Bure a Markus Näslund je považován za jednu z největších legend klubu.
Fanshop týmu
Dnes ráno však bylo v oficiálním stanovisku oznámeno, že po čtyřech letech ve funkci prezidenta hokejových operací se cesty Trevora Lindena a Canucks rozcházejí. Zdůrazněno bylo, že se jedná o „přátelský“ rozchod. Linden byl najat v dubnu roku 2014 a ze své pozice sledoval proces postupné přestavby Kosatek. Jako prezident hokejových operací dohlížel na trenéry, skauting i hráčský rozvoj.
„Ve sportu nenajdete mnoho lidí, kteří by byli tak těsně spojeni s městem a komunitou, jako je Trevor ve Vancouveru. Canucks vstupují do nové éry a z velké části za to vděčí právě Trevorovi, jeho tvrdé práci a vůdcovství. Děkuji mu za vše, co pro nás vykonal. Zároveň věřím, že Jim Benning bude pokračovat v tom, co Trevor začal,“ uvedl v prohlášení Francesco Aquilini, jeden z majitelů klubu.
„Rád bych Trevorovi poděkoval za příležitost, kterou mi dal. Opravdu jsem si užíval, že s ním mohu pracovat a učit se od něj. Stále je před námi spousta práce, ale jsem hrdý na to, co jsme společně ve Vancouveru vybudovali,“ řekl generální manažer Jim Benning, který převezme Lindenovy povinnosti.


Některé zdroje blízké klubu však píší o tom, že Linden se pravděpodobně neshodl s majitelem Aquilinim na zásadních věcech ohledně dalšího směřování klubu. Není známo, zda klubová ikona skutečně odchází dobrovolně, nebo byla k odchodu donucena. Linden byl ale vždy známý jako srdcař, který nic nevzdává. Mnoho fanoušků se tedy celkem zákonitě ptá, proč právě teď? Proč by rezignoval v situaci, kdy se do sestavy tlačí řada mladíků a budoucnost vypadá zajímavě? Proč by u toho nechtěl být? Odpověď se asi v nejbližší době nedozvíme.
Některé indicie naznačují, že Aquilini s Benningem nesdíleli stejnou vizi jako on. Možná si Linden řekl, že tohle už nemá zapotřebí, a odstoupil. Přesto se opět zachoval jako gentleman. Na nikoho neukázal prstem, nehraje si na uraženého. Vzal to na sebe a uvedl, že se chce věnovat rodině, o případných sporech uvnitř managementu se ani slůvkem nezmínil. Chtěl situaci uklidnit, ne vyhrotit. Přestože se na jeho prezidentskou éru nebude vzpomínat v souvislosti s nějakým výrazným úspěchem, mezi lidmi ve Vancouveru je stále velmi oblíbený díky tomu, co pro klub odvedl na ledě, a také za svou práci v místní komunitě.
Canucks mají ve svém středu celou řadu vynikajících mladých talentů. V uplynulé sezóně všechny uchvátil Brock Boeser, do vůdčí pozice postupně roste Bo Horvat, atmosféru nejlepší ligy světa už ochutnali Adam Gaudette nebo Nikolaj Goldobin. Na dveře NHL hlasitě klepe gólman Thatcher Demko, obranu by měli již brzy vyztužit Olli Juolevi a Quinn Hughes, v útoku se velké věci čekají od tria Elias Pettersson, Jonathan Dahlen, Kole Lind.


Ve Vancouveru se také připravují na několik významných událostí. Kosatky čeká jubilejní padesátá sezóna v NHL, příští rok hostí olympijské město draft, a čísla bratrů Sedinových vystoupají pod strop Rogers Areny. Trevor Linden u toho jako prezident hokejových operací už ale nebude.
Odcházející ikona napsala fanouškům následující vzkaz:
Dobré odpoledne,
tohle je těžký den, protože vám musím napsat, že odcházím z pozice prezidenta hokejových operací Vancouver Canucks. Tenhle tým má v mém životě výjimečné místo a já jsem velmi optimistický ohledně směru, jakým se klub ubírá.
Ze všeho nejvíc jsem nadšený ze skupiny velmi talentovaných mladíků, které se nám podařilo shromáždit. Od majitelů přes obchodní záležitosti až po hokejové operace je klub velmi silný. Cítím, že fanouškům se vrací naděje, a vím, že budoucnost Canucks je zářná.
Miluju tohle město a tuto provincii. Vždy budu mít k tomuto týmu a jeho fanouškům vřelý vztah. Na nějaký čas odcházím ze světla reflektorů, abych si užil léto s mou mladou rodinou.
Děkuji vám všem za vaši úžasnou podporu. Jsem si jist, že se s vámi potkám ve městě.
Trevor

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -