- Reklama -

Předčasné oslavy Rangers v Pittsburghu – rozhodly až opakované nájezdy

- Reklama -

Pohledný zápas s kuriózním vyústěním mohli sledovat návštěvníci arény Consol Energy Center, kde v sobotním utkání hostil domácí Pittsburgh tým NY Rangers. Po odehraných šedesáti minutách byl stav utkání 2:2 a skóre se nezměnilo ani v prodloužení, kde nevyužili obrovské šance Crosby s Letangem. Ke  slovu tak musely přijít samostatné nájezdy.
Ve třetí sérii penaltových rozstřelů přišla za stavu 1:1 řada na obránce Rangers Dana Boylea, který pravou kličkou překonal brankáře Fleuryho a Jezdci mohli slavit vítězství. Ovšem jak se za krátký čas ukázalo, tak radost Rangers byla předčasná. Hráči obou týmů už byli v kabinách, když si hlavní sudí nechal povolat oba kapitány a sdělil jim, že poslední série nájezdů se bude muset opakovat, protože video odhalilo Boyelův nepovolený dvojdotek.
Ze záznamu je jasně patrné, že hostující bek sice dostal puk celým objemem za brankovou čáru, ale až poté, co se střela odrazila od pravé tyče a znovu se dotkla jeho hole. V opakovaných nájezdech dal Henriku Lundqvistovi ukázkové jesle Brandon Sutter, zatímco Rick Nash nenašel recept na překonání Fleuryho a slavit mohli, tentokrát už definitivně, domácí hráči.
„Během vteřiny bylo všechno jinak,“ sdělil novinářům frustrovaný Boyle a dodal, „bohužel jsme tady odevzdali důležitý bod.“ O nepřehlednosti situace vypovídá i to, že část hráčů New Yorku už v kabině začala svlékat dresy a před tím, než byl tým znovu povolán na led byla zabalena polovina holí.
Jediný Henrik Lundqvist sundal v šatně pouze helmu a ve výstroji očekával příští dění. „Nechal jsem si od Dana Boylea celou spornou situaci popsat a měl jsem nepříjemný pocit, že se na led budeme asi ještě vracet,“ vysvětloval zkušený gólman. Z Lundqvistova vyjádření je taky patrné, že Boyle asi tušil, že jeho nájezd nebyl zcela podle pravidel, i když mu záznam neprokazuje úmyslné porušení regulí.
Naopak radost v táboře domácího celku asi nejlépe vystihují slova Jevgenije Malkina. „Nemohu tomu uvěřit, celý tým už byl v šatně a byli jsme naštvaní, že nám nájezdy nevyšly, ale rozhodčí posoudili celou situaci podle pravidel. Vrátili jsme se na led a vyhráli,“ popisuje kuriózní finále utkání hvězda Pittsburghu.
„Neměl jsem tušení, co se vlastně děje,“ řekl k situaci v kabině Pittsburghu brankář Fleury, „už jsem sundával helmu a dres, když jsme byli povoláni zpátky. Myslel jsem, že po ukončení zápasu došlo na ledě k nějaké potyčce, ale důvod a hlavně výsledek našeho návratu byl mnohem radostnější.“
„Když rozhodčí začali zkoumat videozáznam z Boyleovi akce, tak jsme mysleli, že dostal puk do brány bruslí. Většina hráčů tento záznam na panelu v kabině neviděla, ale pro jistotu jsem jim řekl, aby v šatně ještě zůstali na místech, což nám možná pomohlo v koncentraci na rozhodující gól zápasu,“ uvedl kouč Penguins Mike Johnston, jehož svěřenci tak v infarktovém závěru nakonec porazili Rangers 3:2.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -