- Reklama -

Představujeme naděje pro draft 2018: Filip Zadina

- Reklama -

Fanda NHLNejvětší českou nadějí na letošním draftu v Dallasu je Filip Zadina. Pardubický odchovanec strávil uplynulou sezonu v QMJHL v dresu Halifax Mooseheads, za něž v 57 zápasech nastřílel úctyhodných 44 branek. Díky těmto výkonům jej časopis The Hockey News prohlásil za čtvrtého nejslibnějšího hráče draftu 2018.
Otcem Filipa Zadiny je Marek Zadina, jenž odehrál více než 600 zápasů v české nejvyšší soutěži a nyní je asistentem trenéra v Třinci. Až do loňského roku Filip nastupoval v dresu Pardubic jak v juniorském výběru, tak v A-týmu. V něm si vyzkoušel nejen zápasy základní části, ale i vypjaté barážové boje.

Koncem roku 2016 debutoval na šampionátu dvacetiletých, v pěti zápasech vstřelil jednu branku. O rok později už ale diváci v Buffalu mohli sledovat fenomenální představení dvojice Nečas – Zadina v českém dresu.

Zadina se sedmi brankami skončil na děleném druhém místě v celkovém pořadí střelců. Nečas se s Caseym Mittelstadtem z USA dokonce dělil o první místo v bodování celého turnaje. Právě kvůli souhře s Nečasem se v zákulisí spekuluje, že po Zadinovi sáhne Carolina, které už patří práva na Martina Nečase.
„Se zástupci Caroliny jsme se také bavili o Martinu Nečasovi a o tom, jak by bylo skvělé s ním znovu hrát. Je mezi námi skvělá chemie, což jsme si vyzkoušeli na šampionátu v Buffalu,“ vyprávěl novinářům Zadina při NHL Scouting Combine. Později však odpověděl, že by byl nejradši, kdyby skončil v organizaci Ottawy nebo Montrealu.
Časopis The Hockey News popisuje Zadinu jako rozeného střelce se smrtící střelou, kterou se rozhodně nestydí používat. „Zajímá se o hru, i když zrovna není na puku. Navíc je velmi soutěživý,“ popsal jej pro The Hockey News jeden ze skautů. „Halifax měl velmi mladý tým a rozhodně se nečekalo, že budou letos tak dobří. Zadina na tom měl velký podíl, hráče okolo sebe činil lepšími,“ pokračoval nejmenovaný skaut v hodnocení.

Bude při letošní burze talentů Zadina úspěšnější než před třemi lety Pavel Zacha, jehož si zamluvili New Jersey Devils jako šestého v pořadí? A skutečně budeme mít od příští sezony možnost sledovat duo Nečas – Zadina mezi mantinely v nejprestižnější hokejové lize světa?

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -