- Reklama -

PŘEHLEDNĚ: Temná historie Capitals v soubojích s Pittsburghem

- Reklama -

Penguins budou v noci z pondělí na úterý čelit vyřazení z play-off. Jejich soupeřem jsou ale Capitals, kteří na souboje s Pittsburghem nevzpomínají zrovna v dobrém.
Následující přehled ať berou fanoušci Pens jako nadějné povzbuzení a příznivci Caps jako upozornění na obrovskou příležitost, kterou má jejich milovaný tým před sebou.
Bitva, která se může zapsat do dějin NHL, začíná v jednu hodinu ráno středoevropského času.
Stanley Cup 1991: Týmy se utkaly ve druhém kole. Washington vyhrál první zápas, poté prohrál druhé utkání 6:7 v prodloužení a ztratil i následující tři duely. (1:4)
Stanley Cup 1992: Týmy se potkaly v prvním kole. Washington vyhrál zápasy čísla jedna a dva, ztratil třetí duel, vyhrál čtvrté utkání v Pittsburghu 7:2. Následně však prohrál tří střetnutí za sebou, včetně dvou domácích (2:5 a 1:3). (3:4)
Stanley Cup 1994: Týmy se utkaly v prvním kole. Washington sérii vyhrál v šesti zápasech. (4:2)
Stanley Cup 1995: Opět první kolo. Washington vedl v sérii už 3:1, poté ztratil další tři zápasy poměry 5:6 v prodloužení, 1:7 a 0:3. (3:4)
Stanley Cup 1996: Týmy se potkaly zase na úvod play-off. Washington vedl už 2:0 na zápasy, poté ztratil čtyři utkání v řadě, včetně čtvrtého zápasu, jenž muselo rozhodnout až čtvrté prodloužení. (2:4)
Stanley Cup 2000: První kolo. Washington prohrál první zápas na domácím ledě 0:7 a v tomto trendu pokračoval i nadále. (1:4)
Stanley Cup 2001: Ano, opět první kolo. Washington získal první duel výhrou 1:0, poté prohrál zápasy číslo dva a tři. Ve čtvrtém utkání zvítězil v prodloužení, aby ale následující dva duely prohrál. Šesté střetnutí ztratil až v prodloužení. (2:4)
Stanley Cup 2009: Týmy se utkaly ve druhém kole. Washington ztratil sérii, v níž vedl už 2:0, i kvůli dvěma prohrám v prodloužení. Rozhodlo až sedmé utkání, v němž utržil porážku 2:6. (3:4)
Stanley Cup 2016: Tohle už máte v čerstvé paměti. Druhé kolo. Washington, držitel Prezidentovy trofeje nejlepší tým základní části, zvítězil v zápase čísla jedna, aby další tři po sobě prohrál. Poté vyhrál utkání číslo pět, ale byl vyřazen v šestém střetnutí. Zápasy číslo jedna, čtyři a šest došly až do nastaveného času. (2:4)
Stanley Cup 2017: Druhé kolo. Washington opět jako držitel Prezidentovy trofeje ztratil konferenční semifinále, když prohrál zápasy jedna, dva a čtyři. Sérii dokázal vyrovnat, ale v sedmém utkání prohrál na domácím ledě 0:2. (3:4)
Stanley Cup 2018: Druhé kolo. Fanoušci Washingtonu cítí naději. Capitals získali zápasy číslo dva, tři a pět a …
Jak podle vás série tentokrát dopadne? Podělte se o svůj názor v komentářích.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -