- Reklama -

Překvapení u Slováků. Trenéři udělali před duelem s USA zajímavý tah

- Reklama -

Slovenští hokejisté mají za sebou mimořádně úspěšný vstup do olympijského turnaje. V ostře sledovaném zápase proti Rusům, kteří byli považováni za jasné favority, dokázali obrátit skóre z 0:2 na 3:2 a připsat si cenné tři body. Před pátečním kláním s USA se však trenéři odhodlali k zajímavé změně.
Ve druhém vystoupení na ZOH se v bráně objeví Ján Laco, držitel stříbra z MS 2012. Jeho gólmanský kolega Branislav Konrád, jenž podal proti „sborné“ vynikající výkon a stal se jednou z hvězd duelu, bude pouze na střídačce.


HOKEJ NA ZOH 2018: Výsledky, program, televizní průvodce


Laco byl avizovanou jedničkou už před olympiádou a ani bombastické vítězství proti Rusku postavené na brilantním Konrádovi mínění koučů nezměnilo.
„Braňovi jsme důvěřovali…a on opět dokázal, že je psychicky odolný brankář,“ vyjádřil se na adresu oloumouckého gólmana jeden z trenérů Ján Lašák.

- Reklama -

Hanba! sepsul ruský novinář Kovalčuka a spol. Pozurážel přitom i slovenský výběr


Proč se tedy vedení slovenské reprezentace rozhodlo Konráda stáhnout do ústraní?
„Byli jsme tak dohodnutí už dříve. Máme tři zápasy během čtyř dnů a taky jsme analyzovali soupeře. Sledovali jsme, jak hrají USA a Rusko a jakým stylem chytá Laco a jakým Konrád. Na základě této analýzy jsme učinili rozhodnutí,“ vysvětlil Lašák.
Po čtyřech letech tak Laco zažije olympijskou atmosféru znovu přímo z brány. Mezi tři tyče se postaví už v pátek od 4.10 středoevropského času, kdy čeká Slováky další těžká zkouška.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -