- Reklama -

Překvapení v brankovišti Sens: Hammond počtvrté vítězně, podruhé s nulou

- Reklama -

Andrew Hammond si připadá jako v pohádkovém snu. Nic asi nemůže být pro hokejového brankáře bláznivějšího než povolávací rozkaz z AHL do vysněné NHL, který přijde v sedmadvaceti letech a vy průměrnému mužstvu, jemuž se v probíhající sezóně zrovna moc nedaří, vychytáte čtyři výhry za sebou! Z toho ty dvě poslední s nulou, Hammondova neprůstřelnost trvá už 172 minut a 22 sekund.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


A proti jakým soupeřům. Ottawa vyhrála ve středu v Anaheimu 3:0 a ve čtvrtek v Los Angeles 1:0. Druhý tým Západní konference a obhájce Stanley Cupu, kteří přišli o sérii osmi vyhraných zápasů.
Hammond tak proměnil čtyři první plnohodnotné starty v National Hockey League ve čtyři vítězství. To je úspěšnost na úrovni ligových špiček Careyho Price, Jonathana Quicka nebo Roberta Luonga. Odhaluje NHL novou hvězdu?
„Nemyslím, že moc lidí očekávalo brankářský souboj mezi Quickem a Hamburglarem,“ použil Hammond v nadsázce přezdívku, které se pro něj zažíná vžívat. O to cennější vítězství proti silnému soupeři je. Vždyť Senátoři nevyhráli ve Staples Centeru od 11. ledna 2000.
Boj Ottawy o play off se zdál být už delší dobu marný a najednou po čtyřech výhrách za sebou jsou Senátoři jedenáctí, jen pět bodů za osmým Bostonem. Souboj obou týmů o postup bude o to pikantnější, že v závěru sezóny se vzájemně střetnou ještě dvakrát, pokaždé na ledě kanadského celku.
Sens přitom budou nejspíš nadále spoléhat na novou brankářskou oporu. Trenér si v tuhle chvíli nedovolí Hammonda posadit, ani kdyby se mu zranění gólmani vrátili. Je pěkně nažhavený.
„Je opravdu bláznivé, co se právě teď kolem mě děje,“ kroutí hlavou Hammond. Rodák z White Rock měl ve čtvrtek 35 zákroků a byl po zásluze vyhlášen první hvězdou večera. Na výhru stačila při bezchybném výkonu brankáře jedna vstřelená branka. Postaral se o ní Mike Hoffman ve 42. minutě utkání.

Hammond zastínil i hvězdu Kings Jonathana Quicka, který zasahoval sedmadvacetkrát. Brankář Ottawy má na svém kontě ve čtyřech minulých zápasech 131 zákroků, za svá záda pustil jen pět puků. Do brány mu uvolnila cestu zranění Craiga Andersona a Robina Lehnera.
Souboj s americkou hvězdou Quickem hrdinu večera bavil. „Samozřejmě, věkem je mi blízko, ale chytal jsem proti někomu, ke komu jsem v NHL vzhlížel. Vyhrál dva Stanley Cupy. Kdykoli máte možnost chytat proti někomu takovému, je to zatraceně dobrý pocit,“ popsal svůj velký večer Hammond.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -