- Reklama -

Překvapilo nás to, hodnotí v Anaheimu rychlý konec série s Jets

- Reklama -

Minimálně pět zápasů, ale spíše šest nebo sedm. Tak odhadovali v Anaheimu dobu trvání své série s Winnipegem. Když měli ve středu jistý postup už po čtyřech utkáních, sami byli překvapeni.
„Trenéři neradi přiznávají, s kým by se nechtěli utkat, ale Jets k takovým soupeřům patřili,“ říká hlavní kouč Kačerů Bruce Boudreau. „V závěru základní části měli velice náročný program, přesto se jim dařilo porážet všechny dobré týmy. Věděli jsme, že nás čeká opravdová bitva.“
Vítězství 4:2 a 2:1 před vlastními fanoušky, 5:4 (v prodloužení) a 5:2 na horké kanadské půdě. Paradoxní je, že ze 246 minut čistého času, které celkově strávili mezi mantinely, byli Ducks ve vedení pouze 38 minut a 26 sekund. Podle statistiků jde o historicky nejkratší dobu ze všech sérií, které byly rozhodnuty po čtyřech utkáních.
„Ani v nejdivočejších snech jsem neočekával, že je zdoláme 4-0 na zápasy. Počítal jsem, že tahle série si vyžádá alespoň šest utkání,“ pokračuje Boudreau.
Od roku 1999 se sedmnácti týmům podařilo vyprovodit soupeře v prvním kole bez ztráty kytičky. Sedm z nich došlo až do finále (jedním z nich byli v roce 2003 předchůdci dnešních Ducks). Tři slavily zisk Stanleyova poháru.
Ve druhém kole vyřazovacích bojů čeká na jediného letošního zástupce Kalifornie další kanadský celek, zatím neznámý vítěz duelu mezi Vancouverem a Calgary. V případě úspěchu Plamenů by se jednalo o kuriózní situaci, jejich branku totiž hájí dlouholetá opora Kačerů Jonas Hiller.
„Jonas chytá výborně, to už jsme zažili u nás. Když je ve formě, je neuvěřitelný. Byla by ironie, kdyby to měl dokazovat i proti nám,“ uznává Bruce Boudreau.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -