- Reklama -

Přesně podle předpokladů: Jaromír Jágr zůstává hráčem Floridy

- Reklama -

Jaromír Jágr se rozhodl prodloužit svou kariéru v National Hockey League ještě o další rok a bude i nadále působit na Floridě. Rodák z Kladna bude mít podle serveru kanadské televizní stanice TSN základní plat čtyři milióny dolarů a 1,5 mil. USD si může vydělat na výkonnostních bonusech. Čtyřiačtyřicetiletý křídelník se na začátku července mohl stát nechráněným volným hráčem, nakonec se ale rozhodl setrvat v týmu Panterů, kde se mu hokejově dařilo.
„Na Floridě se nám líbí. Proto jsem rád, že jsem se s Panthers dohodl na prodloužení smlouvy o další rok,“ sdělil Jágr svým fanouškům na facebooku. Florida, kam přestoupil loni v únoru z New Jersey výměnou za právo výběru ve druhém a třetím kole draftu, je jeho osmým zaměstnavatelem v NHL. V minulosti působil také v Pittsburghu, Washingtonu, NY Rangers, Philadelphii, Dallasu, Bostonu a již zmiňovaném New Jersey.
V základní části letošní sezóny NHL odehrál 79 utkání, nasbíral v nich 66 bodů (stal se tak nejstarším hráčem v dějinách soutěže s šedesátibodovou sezónou) a měl tedy velkou zásluhu na tom, že Panthers získali druhý divizní titul ve své historii. Poprvé se jim to podařilo v roce 2012. V počtu gólů (27) a asistencí (39) byl Jágr druhý, třetí místo obsadil v hodnocení plus/minus (+23).
„Jaromír je budoucí člen hokejové Síně slávy a má za sebou vynikající sezónu odehranou v útočné formaci s Aleksanderem Barkovem a Jonathanem Huberdeauem,“ uvedl na stránkách klubu generální manažer Dale Tallon. „Jeho dosavadní výsledky hovoří samy za sebe, je to třetí nejproduktivnější hráč a třetí nejlepší střelec v historii NHL. Měl skvělou fyzickou kondici a jsme nadšení, že bude v našem mužstvu hrát i v příštím ročníku.“
V play off ale Florida na úspěchy ze základní části nenavázala. Jágr zaznamenala v pěti zápasech proti New Yorku Islanders jen dvě asistence a tým v prvním kole vypadl. Mohlo se utěšovat alespoň tím, že jako pátý hokejista v historii play off NHL pokořil hranici 200 bodů (201). Hráč s číslem šedesát osm se tak dostal do hodně vybrané společnosti, kterou tvoří Wayne Gretzky (382 bodů), Mark Messier (295), Jari Kurri (233) a Glenn Anderson (214).
„Jaromír má obrovský vliv na naše mladé hráče a byl jednou z klíčových postav naši ofenzivy. Oceňujeme jeho pravidelné bodové příspěvky,“ řekl kouč Gerard Gallant. „Jsme rádi, že ho máme zpátky v týmu i pro příští rok, ve kterém budeme stavět na naší účasti v letošním play off.“
Po vyřazení Panterů dostal nabídku reprezentovat svou zemi na MS v Rusku. Slavný křídelník se však omluvil s vysvětlením, že je po náročné sezóně utahaný a psychicky unavený.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -