- Reklama -

Přestupová bomba: Jaromír Jágr bude oblékat dres Panthers

- Reklama -

Sportovní zprávu dne si nechal poslední únorový čtvrtek až na pozdní večerní hodiny. Jaromír Jágr míří z New Jersey do Floridy. Devils tímto získávají za nejproduktivnějšího Evropana v historii NHL právo výběrů ve druhém kole letošního draftu a v třetím kole v příštím roce. Médiím informaci předal generální manažer Panthers Dale Tallon a jako první ji zveřejnily oficiální webové stránky soutěže. Tallonův protějšek z New Jersey Lou Lamoriello se nechal slyšet, že nabídka Floridy byla tak dobrá, že se nedala odmítnout.
Třiačtyřicetiletý český útočník si v této sezóně za Devils připsal v 57 zápasech 11 gólů a 18 asistencí. 1. července, kdy mu končí roční smlouva v hodnotě až 5,5 mil. dolarů, se může stát nechráněným volným hráčem.

Ač si Florida šance na play-off stále drží (momentálně na postupovou pozici ztrácí 2 body), budí tento trejd značně rozporuplné emoce. Ze všech možných variant se tahle jeví být tou nejméně atraktivní. O kladenského rodáka se totiž podle zákulisních informací zajímaly celky Montrealu, Bostonu, Anaheimu, Los Angeles, Pittsburghu a Minnesoty.
Největší česká hokejová persona míří do nejnehokejovější zámořské destinace. Klub se potýká s dlouhodobými problémy s návštěvami na svých domácích zápasech (více čtěte zde) a minulý rok navíc výrazně ožily spekulace o stěhování Panthers do divácky přívětivější lokality.


Florida se stane Jágrovým osmým zámořským působištěm. Po Pittsburghu, Washingtonu, New Yorku, Philadelphii, Dallasu, Bostonu a New Jersey míří do týmu, který byl založen až v roce 1993, tedy v době, kdy se již mohl nejslavnější český hokejista pochlubit ziskem dvou Stanley Cupů.


S přesunem české megastar na Floridu se pojí ještě jedna velmi zajímavá skutečnost. 7. února 1996, v den, kdy se narodil Aaron Ekblad, jeho nový spoluhráč, zaznamenal Jágr svůj 200. gól v dresu Penguins. Soupeřem mu tehdy byli Devils…
 

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -