- Reklama -

Price byl vyhlášen nejlepším sportovcem Kanady

- Reklama -

Do sbírky trofejí, které si montrealský brankář Carey Price odnesl z červnového galavečera v Las Vegas, přibyla o půl roku později ještě jedna. Hokejovým fanouškům v Česku její název možná nic neřekne, ale v Kanadě má velice zvučné jméno. Lou Marsh Award získává nejlepší sportovec země za daný kalendářní rok.
Price je teprve devátým hokejistou v historii, kterému se to povedlo. Mezi jeho předchůdci najdeme Maurice Richarda (1957), Bobbyho Orra (1970), Phila Esposita (1972), Bobbyho Clarkea (1975), Guye Lafleura (1977), Waynea Gretzkyho (1982, 1983, 1989), Maria Lemieuxe (1993) a Sidneyho Crosbyho (2007, 2009). Jak jste si možná povšimli, žádný z nich neoblékal brankářskou výstroj, v tomhle směru je gólman Habs premiantem.
Carey Price byl za výkony v minulé sezóně NHL, kdy 44 ze 66 startů za Canadiens proměnil ve vítězství, vyhlášen držitelem Hartovy, Vezinovy a Lindsayho trofeje. Díky tomu, že Montreal spolu s Chicagem inkasovali nejméně branek (189), získal spolu s Coreym Crawfordem navíc Jenningsovu trofej.
Přesná čísla nebyla zatím zveřejněna, ale podle pořádajícího listu Toronto Star byla letošní anketa o nejlepšího sportovce Kanady jednou z nejvyrovnanějších v dějinách. Price uspěl v konkurenci postiženého vzpěrače Jackieho Barretta, sprintera Andreho De Grasse, basketbalistky Kiy Nurseové (sestra edmontonského obránce Darnella Nurseho), fotbalistky Kadeishy Buchananové, tyčkaře Shawna Barbera a skokana do výšky Dereka Drouina.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -