- Reklama -

Price překonal zranění a nic mu nebrání v účasti na Světovém poháru

- Reklama -

Nejen fanouškům Montrealu, ale i stavitelům národního týmu Kanady spadl kámen ze srdce. Gólman Carey Price je po několikaměsíčním léčení zraněného kolena v pořádku a nic mu tak nebrání v tom, aby se příští měsíc v Torontu zúčastnil Světového poháru.
„Je to dobrá zpráva. Je dobře, že je zdravý a bude týmu k dispozici,“ řekl generální manažer St. Louis Blues Doug Armstrong, jenž bude stejnou pozici zastávat i u reprezentace javorového listu během Světového poháru.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Loňský vítěz Hart Memorial Trophy (neužitečnější hráč NHL) a Vezina Trophy (nejlepší brankář) byl mimo hru od 25. listopadu 2015 poté, co si v utkání proti New Yorku Rangers obnovil zranění postranních vazů na pravém koleni.
„V současnosti trénuje. Po zranění už je ve stoprocentním stavu a připravený chytat,“ uvedl Armstrong. „Teď se musí zbavit nánosů rzi, protože dlouho nechytal. Musí si zase osvojit zápasové návyky. Ale až se zúčastní tréninkového kempu, bude připravený hned na první zápas.“
V minulé sezóně zasáhl pouze do dvanácti utkání, ve kterých zaznamenal deset výher. Olympijský vítěz ze Soči měl úspěšnost zákroků 93,4 procenta, v průměru obdržel 2,06 gólu na utkání a dvakrát vychytal čisté konto.
„V době, kdy jsme ho nominovali, nehrál, my jsme však chtěli aby byl od samého začátku součástí procesu tvorby naší sestavy. Vzhledem k tomu, co dokázal v nedávných letech a v Soči, je to možná nejlepší brankář na světě a my se chceme ujistit, že mu bude všechno vyhovovat. Během celé rekonvalescence jsme s ním byli v kontaktu,“ vysvětlil Armstrong.
O post brankářské jedničky kanadského výběru na Světovém poháru bude Price soupeřit s Bradenem Holtbym (Washington Capitals) a Coreym Crawfordem (Chicago Blackhawks).
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -