- Reklama -

Price vychytal Montrealu postup, Plekanec měl asistenci

- Reklama -

43 úspěšných zákroků, 0 inkasovaných gólů. Hledat hlavního hrdinu šestého zápasu mezi Montrealem a Ottawou není složité. A protože Habs vstupovali do utkání s výhodou dvou mečbolů, excelentní výkon Careyho Price je zároveň posunul do druhého kola play off.
„Když jste se na něho podívali před zápasem, jak vypadal a jak se soustředil, bylo vám jasné, že předvede dobrý výkon,“ předpověděl Brendan Gallagher. „Čtyřicet tři zákroků, to je úctyhodný výkon ve vyřazovacím zápase na soupeřově ledě.“
Kandidát na Vezinovu trofej a vůbec celá defenzíva Canadiens obstála mimo jiné i ve čtyřech oslabeních. To poslední začalo tři minuty před završením základní hrací doby a Senátoři během ubíhajícího času devětkrát otestovali Priceovu pozornost. Stále ještě šlo o hodně, Montreal držel pouze těsné jednobrankové vedení.


Hrálo se jinde:


O ně se zasloužil Brendan Gallagher ve 14. minutě. Ramenem srazil Paterynovo nahození a ještě ve vzduchu trefil kotouč znovu, tentokrát svojí holí. Druhou asistenci u gólu si připsal Tomáš Plekanec.
„Trefilo to moji paži a já cítil, že se puk odrazil směrem k brance, tak jsem se otočil a měl štěstí, že jsem ho trefil,“ popisuje klíčovou situaci její hlavní aktér. „Trefit puk ve vzduchu se nedá plánovat, ale byl jsem schopný zastihnout jejich gólmana mimo správné postavení.“
Canadiens poprvé v sérii skórovali jako první, Ottawa poprvé v sezóně vyšla střelecky naprázdno. Ve 27. minutě sice Jean-Gabriel Pageau dopravil puk za Priceova záda, ale sudí předtím na chvíli ztratili kotouč z dohledu a odpískali přerušení. K další úpravě skóre tak došlo až v závěrečné sekundě, kdy montrealský Max Pacioretty trefil opuštěnou klec Senators.
„Byla radost trénovat tenhle tým, jsem na něj nesmírně hrdý,“ i přes vyřazení skládá svým svěřencům poklonu kouč Dave Cameron, který se trenérské taktovky ujal začátkem prosince po propuštění Paula MacLeana. „Jako trenér snášíte porážku mnohem snáz, když víte, že hoši vyčerpali nádrž až do dna, a tenhle tým se vydával ze všeho poslední tři měsíce.“
Senators z posledních 31 zápasů základní části dokázali získat padesát bodů.
Habs se v příštím kole utkají s vítězem série mezi Detroitem a Tampou Bay. Soupeře můžou znát už dnes večer, případně ve středu, Rudá křídla momentálně vedou 3-2 na zápasy.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -