- Reklama -

Price vyrovnal Plantea. Gólman Montrealu je rekordmanem v počtu výher v dresu slavných Canadiens

- Reklama -

Kdykoli vyrovnáte nebo překonáte nějaký rekord v klubu, který má tak bohatou a úspěšnou historii, jako Canadiens, je to obdivuhodný počin. A když přitom vyrovnáte či překonáte legendy, jakými byli Patrick Roy nebo Jacques Plante, je to něco mimořádného.



Jeden takový historický posun včera zaznamenal montrealský gólman Carey Price. Výhra v Los Angeles pro něj byla 314. v kariéře, čímž na čele klubových statistik vyrovnal legendárního Jacquese Plantea. Nikdo jiný nevychytal slavnému klubu více výher, než tihle dva pánové.
Fanshop týmuDalší výhrou se rodák z Anahim Lake na čele tohoto pořadí osamostatní. „Je to opravdu skvělý pocit,“ neskrýval radost Price, který má v posledních týdnech fantastickou formu. Včera pochytal šestadvacet pokusů soupeře a ve Staples Center se mohl radovat z vítězství svého týmu v poměru 3:1. „Jsem velmi pyšný na svou kariéru a vše, co vedlo k tomuto rekordu,“ dodal.


„Pokaždé, když mluvíte o tom, že někdo překonal rekord v klubu, jako je tento, je to něco výjimečného. Opravdu se to nestává každý den,“ řekl na adresu svého brankáře útočník Brendan Gallagher. „Máme štěstí, že ho tu máme. On je prostě nejlepší. Cítím se velmi poctěn, že je posledních sedm let mým gólmanem. Jsem za něj velmi šťastný,“ vysekl kamarádovi poklonu.
Také kouč Claude Julien měl pro svého svěřence jen slova chvály. „Tohle je velká věc, vážně. Zaslouží si to. Má za sebou skvělé roky a taky některé těžké, ale po většinu kariéru odvádí fantastickou práci. Podobných rekordů nedosáhnete, když nejste dobří. Tohle byl dobrý zápas pro něj i pro celý tým,“ řekl kouč.

- Reklama -


„Dříve jsme toho tady moc nevyhráli, ale dnes jsme hráli dobře už od úvodního vhazování,“ pochvaloval si Carey Price. „Cítím, že ještě ani zdaleka nejsem na konci cesty. Rád bych měl v této lize úspěch ještě dlouho,“ řekl nový klubový rekordman v počtu výher.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -