- Reklama -

Price znamená oceněný

- Reklama -

Carey Price se stal  králem středečního večera v Las Vegas, kde se sešla elita NHL, aby ocenila nejlepší ze svých řad. Když montrealský brankář opouštěl místní Grand Garden Arenu, byl bohatší o čtyři ocenění. Jako nejužitečnějšího hráče sezóny ho ocenili jak novináři, tak jeho kolegové, k Hartově a Lindsayově trofeji navíc přidal Vezinovu cenu pro nejlepšího gólmana a William Jennings Trophy za nejmenší počet inkasovaných branek.
„Jsem velmi poctěn. Aniž bych chtěl někoho pohoršit, vážím si zejména ceny od hráčů, protože to jsou oni, proti komu bojuji. Jsme spolu ve válce, takže jejich hlasy jsou pro mě něčím výjimečným,“ vyzdvihl prvenství v Ted Lindsay Award, kde byli jeho soupeři washingtonský Alexandr Ovečkin a Jamie Benn z Dallasu.
Price se stal prvním gólmanem v historii NHL, který si odnesl čtyři trofeje. Na Hart Trophy se některému z maskovaných mužů podařilo naposledy dosáhnout jeho předchůdci v dresu Habs Jose Theodoreovi v roce 2002, ziskem Lindsayovy trofeje navázal na buffalského Dominika Haška z roku 1998.
„Ještě mi to nedochází, jsem vděčný, že tu vůbec jsem. Nevím, co říci. Je to úžasná zkušenost,“ těžko hledal slova. „Celá sezóna byla úžasná. Byla to bláznivá jízda, všechno do sebe pěkně zapadlo. Mužstvo hrálo skvěle, doma jsem zažil ohromné věci, rodině se vede. Je to jak požehnání.“
„Pořád je ale ještě jedna věc, kterou bych rád zažil,“ dodá s odkazem na neúspěch Canadiens v play off. Stanley Cup ve sbírce olympijského vítěze ze Soči Careyho Price stále chybí.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -