- Reklama -

Příchod NHL do Las Vegas otevře lidem oči, doufají hokejisté žijící v městě hazardu

- Reklama -

Americký hokejista George Parros odehrál v NHL devět sezón a teď se maximálně těší na novou roli fanouška. Nejslavnější hokejovou ligu světa totiž od sezóny 2017-18 rozšíří nový tým z Las Vegas, kde bývalý útočník v současnosti žije a je z toho nesmírně nadšený.
„Rád bych zůstal blízko hokeje, takže je parádní věc, že tu bude tým z NHL. Tohle je skvělé sportovní město. Navíc je to i výborné místo pro obchod,“ prohlásil někdejší bitkař Los Angeles, Colorada, Anaheimu, Floridy a Montrealu po charitativním hokejovém zápase v Las Vegas, kterého se zúčastnili i někteří současní hráči NHL, jež ve městě hazardu žijí.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Patří mezi ně například útočník Minnesoty Wild Jason Zucker. „Hodně lidí si moc neumělo představit, že je tady také hokej. Rozhodnutí NHL jim snad trochu otevřelo oči. Je zábava jim vyprávět o tom, jak dobrá je tu hokejová komunita,“ sdělil Zucker.
Čtyřiadvacetiletý forvard byl jednou z hlavních hvězd charitativního zápasu, ve kterém jeho tým těsně prohrál 10:11 s výběrem obránce Calgary Deryka Engellanda. „Vždy je fajn vidět, jak se při zápase bavili i nově příchozí děti. Hokej je pro ně zábavou,“ dodal Zucker.
V zápase nastoupili také bývalí hráči NHL Eric Lacroix a Gabe Gauthier, kteří se v okolí Las Vegas usadili. Vše proto, aby pomohli vybrat peníze pro organizaci, která pomáhá dětem z chudých rodin hrát hokej.
„Je to jeden ze způsobů, jak můžeme něco vrátit naší komunitě. Rádi pomůžeme lidem, kteří si nemohou dovolit hokejové vybavení,“ řekl čtyřiatřicetiletý Engelland, jehož podepsaný dres a hokejka putovali do aukce. Stejně jako podepsaný dres Maria Lemieuxe nebo hokejka od Zuckera.
Výtěžek pomůže i rodině sedmiletého Wesleyho Paytona, který před pár dny podlehl leukémii. „Tohle je neskutečně těžké. Sám mám dva kluky, takže mne to zasáhlo. Jakkoliv mohu této rodině pomoci, tak to rád udělám,“ dodal Engelland.
Foto: James Marvin Phelps/flickr.com

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -