- Reklama -

Přiletí Jágr na květnový šampionát? Nechal bych to zatím být, říká Špaček

- Reklama -

„Už jsem to prohlásil před dvěma zápasy. Měl jsem poslední šanci získat medaili.milujeme-ms Škoda, nevyšlo to,“ řekl Jaromír Jágr v mixzóně po posledním vystoupení na loňském šampionátu, v němž Češi prohráli 0:3 se Švédskem a skončili tak celkově čtvrtí.
„Nejsem z toho smutný. Jen jsem vysvětlil svou situaci. Nemám zapotřebí, aby si mé jméno bral někdo do huby, když neví nic o tom, jaká je úcta. Jak říkali v Ivánkovi: Trochu úcty,“ pousmál se tehdy nejslavnější kladenský rodák.


 Novinka NHLnews: Přehledné statistiky NHL


I navzdory svému věku (bylo mu 42 let) patřil na minulém šampionátu v Minsku k největším oporám národního týmu. V Bělorusku si připsal osm bodů za čtyři góly a stejný počet asistencí. Z českého celku nebyl nikdo lepší.
„Člověk je unavený, odevzdal tam maximum. Spadlo to ze mě,“ ulevil si Jágr před rokem.

Jaromír Jágr na MS 2014 zářil, národní tým ale přesto skončil bez medaile

- Reklama -

Čeští fanoušci se však s těmito prohlášeními nechtějí smířit. Na Facebooku dokonce vznikla stránka Chceme Jágra na MS 2015 v Praze, která má už 4600 příznivců. Naděje tuzemských milovníků Jágrovy hry na jeho účast v Praze přiživují i novináři. Svůj optimismus naposledy vyjádřil Zdeněk Janda z deníku Sport, podle něhož si česká legenda MS na domácí půdě ujít nenechá.
Jaromír Jágr nechyběl na devíti světových šampionátech, z nichž si přivezl celkem čtyři medaile. V letech 2005 (Vídeň) a 2010 (Kolín nad Rýnem) získal s reprezentací zlato. Z ročníků 1990 (Bern) a 2011 (Bratislava) si pak domů přivezl bronz.
O tom, zda využije příležitosti rozšířit svou sbírku reprezentačních úspěchů i na 79. mistrovství světa, lze ale stále jen spekulovat.
„Necháváme ho v klidu. Pořádně nic nevíme, Florida se pořád může dostat do play-off. Komunikace mezi Jardou a Vláďou (Růžičkou) probíhá, ale nechal bych to zatím být,“ řekl ve středu asistent trenéra národního týmu Jaroslav Špaček reportérům Českého rozhlasu.
Samotný Vladimír Růžička se ale ještě minulý týden během srazu ve Velkých Popovicích vyjadřoval odlišně.
„Zatím jsme spolu nehovořili, neozval se mi,“ řekl přítomným žurnalistům hlavní kouč.

Účast Panthers v letošním play-off se už jeví jako nepravděpodobná

Florida se momentálně nachází v tabulce Východní konference na nepostupové desáté pozici a na osmý Boston ztrácí už šest bodů. O Jágrově přítomnosti na ostře sledovaném turnaji tak bude pravděpodobně rozhodovat čistě jen jeho chuť.
Nejúspěšnější český hokejista všech dob začal svou reprezentační kariéru 2. listopadu 1989 v Praze v přátelském utkání proti SSSR (1:2). Zakončí ji o takřka 26 let později v témže městě?
Reportáž Františka Kuny a Marka Augustina z přípravy českého národního týmu si poslechněte zde:

Titulní foto: s.yume / flickr.com

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -