- Reklama -

Primátor Kladna Volf: Není možné, aby nám dával Jágr povely z Ameriky

- Reklama -

„Můj otec se musí obracet v hrobě,“ reagoval na ostudné vypadnutí kladenských Rytířů ve čtvrtfinále 1. ligy primátor Kladna Milan Volf, syn slavného trenéra Jaroslava Volfa, který dovedl tým v 70. letech ke třem titulům.
Rytíře vlastní ze 70 procent Jaromír Jágr, zbývajících 30 procent je v majetku města, které na chod klubu přispívá z peněz daňových poplatníků nemalými částkami.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Platit první ligu a dávat 30 milionů z městské kasy je opravdu velký přepych. Také odmítám typ komunikace jako: Hele, bez města to nejde, dejte nám peníze, ale moc se v tom jako nehrabte,“ svěřil se rozzlobený Volf Českému rozhlasu. Současné klubové vedení přitom nekritizuje poprvé. O jeho negativních vyjádřeních pro Kladenský deník jsme vás informovali ZDE.
Volf, sám bývalý aktivní hokejista, chce klub dál podporovat pouze za předpokladu, že uvidí změny, jež by šestinásobného mistra extraligy znovu nasměrovaly do nejvyšší soutěže.
„Aby ten oddíl fungoval, tak není možné, aby byl řízen z Ameriky, aby tady trenéři a mužstvo byli pod kamerovým systémem a Jaromír (Jágr) se na to koukal v Americe a dával povely. To prostě není možné,“ vysvětlil Volf, kde vidí hlavní příčiny úpadku kladenského celku.
„Z mého pohledu je potřeba, aby tam byli lidé, kteří budou mít nejen zodpovědnost, ale i kompetence,“ dodal bez servítek kladenský primátor.


Vyjádření Jaromíra Jágra k debaklu Kladna v 1. kole play-off druhé nejvyšší soutěže si poslechněte ZDE.

- Reklama -

Jaromír Jágr se stal většinovým majitelem v roce 2011, kdy převzal štafetu po svém otci. Navzdory počátečním úspěchům nového managementu přišel v sezóně 2013/14 citelný výsledkový propad, který vyústil pádem do druhé nejvyšší soutěže.
Kritiku Milana Volfa k chodu klubu si poslechněte ve dvou reportážích Českého rozhlasu:

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -