- Reklama -

Příští Winter Classic bude s Plekancem a Krejčím

- Reklama -

Historicky první novoroční zápas pod otevřeným nebem v NHL proti sobě v roce 2008 svedl Aleše Kotalíka a Jaroslava Špačka z Buffala proti Petru Sýkorovi z Pittsburghu. O rok později změřili síly chicagský Martin Havlát s detroitským Jiřím Hudlerem. Od té doby figurovali krajánci vždy pouze na jedné ze soupisek, nepočítáme-li washingtonského brankářského náhradníka Michala Neuvirtha v roce 2011.
Příští rok by mohl být v tomto ohledu znovu plodnější. Podle právě zveřejněné (zatím neoficiální) zprávy se Winter Classic 2016 uskuteční na fotbalovém Gillette Stadium ve Foxborough na předměstí Bostonu a Bruins při něm přivítají svého tradičního rivala z Montrealu.
Pokud by za obě mužstva nastoupili hokejisté, kteří jsou v tuto chvíli pod smlouvou pro příští sezónu, měli by za Medvědy vyjet do akce i útočníci David Krejčí s Davidem Pastrňákem a v ofenzivních řadách Habs bychom měli najít Tomáše Plekance s Jiřím Sekáčem.
Krejčí si zahrál za Boston Winter Classic už v roce 2010 proti Philadelphii. Plekanec nastoupil v montrealském dresu o rok později v rámci série Heritage Classic proti Calgary.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -