- Reklama -

Pro Lafreniéra si dokráčeli Rangers

- Reklama -

Začínám se rýsovat nové hokejové spojení Alexis Lafreniére – Rangers. Draftová loterie rozhodla, že na letošním draftu bude jako první vybírat slavný klub z New Yorku. Ten vyhrál losování mezi kluby vyřazenými v předkole play off.

První fáze takzvané draftové loterie byla v červnu. Zařazeno do ní bylo sedm týmů, které se nekvalifikovaly do dohrávky sezony v Torontu a Edmontonu, a jedno místo bylo rezervováno pro vyřazené mužstvo v předkole. Právě tomu připadla úvodní volba a pondělní druhé losování rozhodlo, že jako první budou vybírat Rangers. Newyorčané budou mít jedničku draftu teprve podruhé v historii a poprvé od roku 1965.
Právo druhé volby získalo v červnu Los Angeles, třetí bude Ottawa a čtvrtý Detroit. Předpokládaný termín je nyní 9. – 10. října.


Pořadí prvních 15 míst: 1. New York Rangers, 2. Los Angeles Kings, 3. Ottawa Senators (od San Jose Sharks), 4. Detroit Red Wings, 5. Ottawa Senators, 6. Anaheim Ducks, 7. New Jersey Devils, 8. Buffalo Sabres, 9. Minnesota Wild, 10. Winnipeg Jets, 11. Nashville Predators, 12. Florida Panthers, 13. Carolina Hurricanes (od Toronta Maple Leafs), 14. Edmonton Oilers, 15. Pittsburgh Penguins.


Rangers v předkole play off vypadli hladce 0:3 na zápasy s Carolinou. Čtyřnásobní vítězové Stanley Cupu jsou od roku 2018 ve fázi přebudovávání týmu a loni si v draftu vybrali jako druzí finskou hvězdičku Kaapa Kakka.
Osmnáctiletý Lafreniére vybojoval na začátku letošního roku s Kanadou zlato na mistrovství světa hráčů do 20 let v Ostravě a Třinci. Po skončení turnaje získal cenu pro nejlepšího útočníka a pro nejužitečnějšího hráče.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -