- Reklama -

Pro Nylandera nastává klíčových 7 dní. Bude ještě letos hrát v NHL?

- Reklama -

Fanshop týmuMladý švédský centr posledních pár měsíců zaměstnává svým trucováním spoustu profesionálních vyjednavačů, manažerů, novinářů a agentů v NHL. Syn někdejší legendy Michaela Nylandera William totiž odmítl nabídku svého klubu Toronto Maple Leafs a začal stávkovat. V letošní sezoně ještě nenastoupil do žádného utkání a zmeškal celou přípravu. Čas se mu krátí, pokud nepodepíše novou dohodu do 1. prosince, nebude už moci v tomto ročníku v severoamerické soutěži nastoupit.
William Nylander je totiž omezeným volným hráčem. To znamená, že nemůže svobodně podepsat kontrakt s jiným klubem než s Torontem, které na něj vlastní práva. Jiný klub by pro jeho získání musel přeplatit nabídku jeho současného klubu. Což je ale taktika, která je považovaná za jakési porušení myšleného kodexu generálních manažerů. Byť se to občas stává.

Nylanderova situace je od začátku velmi nepřehledná. Z mnoha zdrojů se ví, že se představy Toronta a mladého Švéda rozchází zhruba o dva miliony dolarů ročně. Dnešní tiskovka kouče Mika Babcocka ale nadzvedla roušku tajemství.
„Jsem optimistický,“ vyjádřil se k tomu zkušený trenér. „Willy miluje hokej. Znám ho velice dobře, je skvělým hráčem a člověkem,“ řekl na adresu svého (zatím bývalého) svěřence.


William Nylander se může stát nechráněným volným hráčem, který se svým podpisovým martýriem nejvíce přiblížil deadline 1. prosince. Do 22. listopadu otálel s podpisem nové dohody v roce 2011 Kyle Turris. Nakonec povolil a přijal smlouvu od Arizony. Mladík hrající s hokejkou napravo si tak připsal další primát.


- Reklama -

Maple Leafs jsou právě na cestách, jako první jej čeká utkání v Columbusu. Společně s mužstvem na tento roadtrip vyrazili i tři důležité osobnosti při jednání o Nylanderově kontraktu – GM Kyle Dubas a jeho pobočníci Brandon Pridham a Laurence Gillman.
Novinář Sportsnet Chris Johnston spekuluje, že v současné fázi už nemusí brzdit dohodu délka či výše kontraktu, ale spíše jeho rozložení a bonusy.
Zahraje si Nylander ještě letos v NHL?
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -