- Reklama -

Proč byl suspendován Josh Harding? Nohou zeď neprorazíš

- Reklama -

Gólman Minnesoty Josh Harding stráví začátek sezóny na marodce. Navíc nedostane ani „bolestné“, přesněji řečeno nebude pobírat mzdu. Vedení Divochů suspendovalo předpokládanou brankářskou jedničku do té doby, dokud nevyléčí zraněnou nohu. To může trvat dva až tři měsíce.
Ke zlomenině v chodidle pravé nohy přišel Harding při nehodě mimo led, nejde ale tak docela o zranění nesouvisející s hokejem. Podle zákulisních informací se třicetiletý gólman zranil při šarvátce s některým ze spoluhráčů. Jestli do zdi kopl ve vzteku nebo šlo o nepřesný výpad nohou, o tom zprávy ze zámoří mlčí.
K incidentu došlo hned v první den přípravného kempu, tedy 18. září, a klubovému vedení se pochopitelně příliš nezamlouval. Současně však generálnímu manažerovi Chucku Fletcherovi napověděl, jak se zachovat v případě dalšího z aspirantů na místo mezi třemi tyčemi. Darcy Kuemper, který v minulé sezóně při zdravotních potížích svých kolegů odchytal 26 utkání, získal dvouletou – ale především jednocestnou – smlouvu za 2,5 miliónu dolarů.
„Jsem nadšený, že můžu pokračovat na své pouti s Divochy. Nemůžu se dočkat, až se zase na ledě uvidím se spoluhráči,“ komentoval to rodák ze Saskatoonu.
Jaká je tedy momentální rozložení sil v tréninkovém kempu Wild, pokud se maskovaných mužů týče? Harding nedobrovolně nepřítomný, Kuemper s Niklasem Bäckströmem připraveni poprat se o jeho místo a v záloze Ilja Bryzgalov. Ruský veterán (zatím bez smlouvy) byl pozván na zkoušku poté, co se v předešlé sezóně s úspěchem zhostil role spasitele a po březnovém příchodu z Edmontonu sedm ze dvanácti zápasů dovedl do vítězného konce.
„Bryzgalov pro nás loni odvedl skvělou práci,“ děkuje ještě jednou hlavní kouč Mike Yeo. „Mluvil jsem s ním ve středu a je nadšený, že se vrací do našeho mužstva. Vím, že si to s touhle partou užíval, takže o motivaci má postaráno.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -