- Reklama -

Proč Detroit? povzdychl si Yzerman

- Reklama -

Jako generální manažer samozřejmě přeje postup svému klubu. Steve Yzerman by však byl mnohem radši, kdyby to bylo přes jiný tým než ten, v jehož dresu slavil tři tituly. Osud si se šéfem Blesků potměšile zalaškoval, když jeho svěřencům postavil na úvod play off do cesty právě Rudá křídla.
„Dal bych přednost tomu, kdybychom nastoupili proti některému jinému týmu, ale detroitský klub velice respektuji odshora až dolů. V profesionálním sportu patří dlouhodobě k elitním organizacím a určitě bude i po této sezóně. Velice je obdivuji,“ říká Yzerman.
Když rodák z kanadského Cranbrooku v roce 2006 uzavíral aktivní dráhu jako kapitán Red Wings, obratem mu byla nabídnuta funkce viceprezidenta pro hokejové operace. Zastával ji čtyři roky a stále věřil v povýšení, Ken Holland však nejevil úmysl zvednout se z manažerského křesla. Yzerman proto před pěti lety přijal nabídku Lightning.
Jím sestavený (či spíše převzatý) tým hned v první sezóně postoupil do konferečního finále, poté ale dvakrát v play off chyběl. Loni Blesky vypadly hned v úvodu s Montrealem po jednoznačném výsledku 0-4 na zápasy. V letošní sérii s Red Wings je po dvou utkáních stav nerozhodný.


Rozpis a výsledky prvního kola play off


„Klademe si vznešené cíle, naše očekávání jsou vysoká,“ předestírá člen Hokejové síně slávy. „Je mnoho věcí, kterých chceme dosáhnout a kterým jsme se zatím ani zdaleka nepřiblížili. Jsme na dobré cestě, ale ještě jsme nedosáhli cílů, které jsem si já a náš majitel Jeff Vinik předsevzali.“
S Detroitem posbíral Yzerman ocenění víc než dost. Kromě tří Stanley Cupů přebíral jako člen Wings ještě Lindsayovu, Mastertonovu, Smytheovu a Selkeovu trofej, každou z nich jednou.
„Mám k nim velice blízký vztah, v jejich kancelářích mám spoustu známých.  Strávil jsem v Detroitu velice dlouhou dobu a hodně toho dokázal. Jsem na to hrdý,“ říká.
Teď přišel čas být hrdý na úspěchy Tampa Bay Lightning.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -