- Reklama -

Proplácejí v Montrealu přesčasy? Subban byl na ledě 35 minut

- Reklama -

Jedno zranění, jedno dlouhé vyloučení – a Canadiens museli prakticky celou druhou třetinu zápasu s Torontem odehrát jen se čtyřmi obránci. Na vlastní kůži a dech to pocítili především členové elitní defenzivní dvojice P.K. Subban a Andrej Markov. Když k tomu připočteme, že utkání rozhodly až samostatné nájezdy, nemůže nás překvapit, že oba strávili na ledě přes půl hodiny čistého času.
V případě Subbana to konkrétně bylo 35:21 minut. Kanadský zadák tím překonal jak své osobní maximum (32:17 z prosince 2011 proti Columbusu), tak dosavadní letošní rekord newyorského Dana Girardiho (34:50). Markovovi chyběly tři sekundy do naplnění 32minutové míry, která je bez  jedné vteřiny jeho osobním rekordem.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„O prázdninách se věnuju především tréninku a posilování, snažím se vždycky dostat do co nejlepší formy,“ děkuje Subban kvalitní letní přípravě. „Jedna věc je chtít být placen jako hvězda, druhá předvádět každý večer hvězdné výkony. A to je moje práce.“
Pětadvacetiletý kanadský reprezentant se v srpnu upsal Montrealu na dalších osm sezón, během nichž si vydělá celkem 72 miliónů dolarů.
Kořeny jeho včerejší prodloužené směny tkví v situaci z 18. minuty, kdy torontský David Clarkson narazil na mantinel Sergeje Gončara a Nathan Beaulieu se obsadil do role mstitele. Ruský zadák se kvůli zranění v horní části těla už po přestávce na ledě neobjevil, Beaulieu vyfasoval za vyprovokování bitky a účast v ní sedmnáctiminutový trest.

„Dneska jsme opravdu zabojovali, nebyl to snadný zápas. Pro obránce byl hodně náročný, zvláště ve druhé třetině, kdy jsme přišli o Sergeje a na 17 minut o Nathana. Určitě vytáhli nádrž až do dna,“ ocenil kouč Michel Therrien výdrž svých svěřenců.
Clarkson, kterého sudí za jeho zákrok poslali ihned do sprch, považuje svůj trest za nespravedlivý. „Chovám k oběma rozhodčím velký respekt, ale Gončara jsem chtěl jen dohrát. Neviděl jsem to přesně, ale myslím si, že jsem ho trefil pouze do ramene. Nikdo samozřejmě nevidí rád, když hráč takhle nešikovně vrazí do mantinelu.“
Montrealský tým i „v oslabení“ udržel nerozhodný výsledek 1:1, který v úvodní třetině během necelé půlminuty stanovili Daniel Winnik s Brendanem Gallagherem. Subbanovi, Markovovi a ostatním tak nezbývalo než pokračovat v bránění i v prodloužení. Při samostatných nájezdech byli domácí hokejisté za svůj výkon odměněni druhým bodem, zařídil ho David Desharnais.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -